to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 14.06.2023

Πολιτική

Στην Καλαμάτα αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ: Επικοινωνία Ανδρουλάκη - Σαρμά για το ναυάγο στην Πύλο

Κινητοποίηση σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ καθώς στέλνουν τις αντιπροσωπείες τους στην Καλαμάτα ώστε να ενημερωθούν για το ναυάγιο. Στην αποστολή του ΚΚΕ θα ενταχθεί το απόγευμα και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, και ενημερώθηκε για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται η συνέντευξη που θα παραχωρούσε o Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μεταβαίνει στο λιμάνι της Καλαμάτας εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταβαίνει επίσης εκτάκτως σήμερα, στην Καλαμάτα, λόγω του τραγικού ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες. Στην περιοχή βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Οργάνωσης Πελοποννήσου.

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών για τα αίτια του ναυαγίου.

ΚΚΕ: Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα της Μεσογείου και του Αιγαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου:

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι δεκάδες νεκροί με τον αριθμό διαρκώς να αυξάνεται. Είναι αποκαλυπτικό ότι με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των νεκρών και αγνοούμενων ξεριζωμένων στη Μεσόγειο φτάνει ήδη, στα μισά του έτους στο 2023, τους 1.037, ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έφτασε περίπου στους 2.400 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, όπως εκφράστηκε και με την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες στο Λουξεμβούργο. Οι κυβερνήσεις των λεγόμενων πρώτων χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές. Το προωθούμενο νέο

Σύμφωνο επισφραγίζει τον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η πολιτική της έντασης της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης,  τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων "ασφαλών" χωρών, είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην "κανονικότητα" των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!».

Γιάννης Βαρουφάκης: Οι σκέψεις μας στα θύματα και στους δικούς τους

Με κομμένη την ανάσα διαβάζουμε για δεκάδες πνιγμένους πρόσφυγες ανοικτά της Πύλου. Όσο περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, οι σκέψεις μας στα θύματα και στους δικούς τους που κρέμονται στην άκρη ενός τηλέφωνου κάπου μακρυά να μάθουν αν οι άνθρωποι τους ζουν ή όχι.

ατά την έναρξη συνέντευξης που παραχωρούσε ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη στην TV100 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε αναφερόμενος στην τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πύλο με δεκάδες μετανάστες να ανασύρονται πνιγμένοι από την θάλασσα:

"Έχουμε μία σε εξέλιξη τραγωδία στην Πύλο και θα ήθελα να μεταφέρω τον αποτροπιασμό όλου του κόσμου του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη για αυτή την υγρή εκατόμβη. Περιμένοντας πληροφορίες να στείλουμε όμως την αλληλεγγύη μας στους γονείς, στα παιδιά, στους συγγενείς όλων αυτών των ανθρώπων, που ξέρετε τι σημαίνει μετανάστευση. Είμαστε ένας λαός που γνωρίζει τη σημαίνει ξενιτιά. Φαντάζομαι τώρα σε χωριά, σε πόλεις, στην Αφρική, στην Ασία -δεν ξέρω από πού έρχονται αυτοί οι άνθρωποι-, οι δικοί τους να περιμένουν κρεμασμένοι σε ένα τηλέφωνο να μάθουν αν πνίγηκε ο δικός τους άνθρωπος ή όχι και γι' αυτό θα θέλαμε να το δηλώσουμε αυτό τώρα. Γιατί αυτές οι εκατόμβες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θυμάστε το 1997, πότε ήταν, ένα αντίστοιχο σκάφος γεμάτο με Αλβανούς έξω από το Τράντο που βούλιαξε, λίγο πάνω από εκεί που έγινε αυτή η τραγωδία σήμερα. Είναι μια συνεχιζόμενη, εξελισσόμενη τραγωδία αυτή, που ως άνθρωποι θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος για να πνίγονται τόσο πολλοί άνθρωποι και δεν είναι ότι τους έπνιξε η θάλασσα, τους έπνιξε η πολιτική της ΕΕ να έχουμε ένα φρούριο, το οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν να είναι υποκείμενα μίσους."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)