to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 07.10.2013

Πολιτισμός

Στην Ελλάδα ο Γερμανός συγγραφέας Ίγκο Σούλτσε - Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτεται ο Ίγκο Σούλτσε - Την Τρίτη στις 8:00μ.μ η εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε


Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφτεί ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ευρωπαίους πεζογράφους, ο Γερμανός συγγραφέας Ίγκο Σούλτσε, για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Goethe-Institut Athen, Goethe-Institut Thessaloniki και Goethe-Institut Nicosia. Η αφορμή για τις επισκέψεις του συγγραφέα, «γεννάτε» από τη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, «Αδάμ και Έβελιν».

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα (7 Οκτωβρίου), ο Σούλτσε θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου διαβάζει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο και συνομιλήσει με το κοινό. Η σημερινή εκδήλωση αναμένεται να αρχίσει στις 20:00. Αύριο, Τρίτη (8 Οκτωβρίου), και πιο συγκεκριμένα στις 20:00 ο συγγραφέας θα συναντήσει τους αναγνώστες του, στο Goethe-Institut Athen. Τέλος, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 19:30, ο Σούλτσε θα βρίσκεται στο Goethe-Institut Nicosia.

Γεννημένος στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας, ο Ίνγκο Σούλτσε θεωρείται ο σημαντικότερος Γερμανός συγγραφέας της γενιάς του. Το πρώτο του βιβλίο «33 στιγμές ευτυχίας ήταν καρπός της εξάμηνης παραμονής του στη μετασοβιετική Ρωσία. Στο νέο του βιβλίο «Αδάμ και Έβελιν» ένα ζευγάρι που η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση φεύγει, χωριστά, με τον Αδάμ να ακολουθεί την Έβελιν, από την Ανατολική Γερμανία και όταν επιστρέφει η χώρα δεν υπάρχει πια.

Ο Ίνγκο Σούλτσε συνδέει την κωμικοτραγική αυτή ιστορία με το μύθο των πρωτοπλάστων, με την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο, με το απαγορευμένο δέντρο της γνώσης και τον πειρασμό. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την απαγόρευση, τη συνειδητοποίηση, την αναζήτηση του χαμένου παραδείσου σε μία από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες εικδηλώσεων
Goethe-Institut Thessaloniki: Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889610
Goethe-Institut Athen: Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661033
Goethe-Institut Nicosia: 21 Markos Drakos Avenue, τηλ.: +357 22674608

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)