to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στη Μακρόνησο χάθηκε άδικα μια γενιά

Ενημερώστε τους νέους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να μάθουν να σέβονται τον χώρο και τους δασκάλους τους, να μην επιτρέψουμε να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού στους κόρφους μας


Την Κυριακή στη Μακρόνησο προσκυνήσαμε στον τόπο που τόσες χιλιάδες άνθρωποι πότισαν με αίμα από τα βασανιστήρια, τις κακουχίες, τους εξευτελισμούς και τόσα άλλα που υπέφεραν. Για τις ιδέες τους, για τα πιστεύω τους, για τον αγώνα που έδωσαν ενάντια στον κατακτητή για τη σκλαβωμένη πατρίδα. Πίστευαν στη μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το επίσημο κράτος τους έστειλε εδώ για να τους αναμορφώσει όχι με πειθώ, με παραδείγματα, με συζήτηση, με αλλαγή ιδεών, αλλά έβαλε τα μαύρα σκυλιά, τους παππούδες και πατεράδες των σημερινών χρυσαυγιτών και τους κατέσχισαν, τους βασάνισαν μέρα και νύχτα με διάφορες εφευρέσεις βασανιστηρίων μέχρι θανάτου.

Δεν υπάρχουν λόγια να εξηγήσουμε τι συνέβη σ’ αυτό το νησί. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη στο Νταχάου της Γερμανίας. Δεν είναι υπερβολή που το αποκαλώ Νταχάου και όλα αυτά έγιναν για να τους γονατίσουν, για να τους σπάσουν και να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας. Από μίσος και από κατά φύση εγκληματικότητα που είχαν οι θύτες τους. Πολλοί δεν άντεξαν αυτή την κόλαση και υπέγραψαν τη δήλωση «αποκήρυξης των ιδεών τους». Όσοι άντεξαν, λόγω σωματικής και ψυχικής αντοχής, είχαν την ατυχία να συνεχίσουν στις φυλακές, τις εξορίες, στον θάνατο και όλα αυτά για τις ιδέες τους για μια καλύτερη κοινωνία. Ποιοι μπορούν να καταλάβουν σήμερα την ομορφιά της ψυχής που είχαν αυτοί οι μεγάλοι αγωνιστές; Αυτή η γενιά που χάθηκε άδικα ήταν ό,τι καλύτερο σε μόρφωση, σε κουλτούρα, ήταν η αναγέννηση της χώρας. Κρίμα...

Η αναγέννηση της Ευρώπης ήρθε μόνο μία φορά, τον 15ο αιώνα. Πότε θα ξανάρθει μια τέτοια εποχή για την Ελλάδα; Όλα αυτά συνέβησαν από τα τραγικά λάθη του κόμματος και των αρχηγών του και δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν και σήμερα στα ίδια λάθη. Έτσι, από κατήγοροι, γίναμε κατηγορούμενοι, μας δίκασαν εις θάνατον οι συνεργάτες του κατακτητή, οι φασίστες, οι προδότες της πατρίδας μας. Όπως ο Άρης Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης, ο Πλουμπίδης και τόσοι άλλοι, θύματα του κόμματος που έτρωγε τα παιδιά του.

Είναι λυπηρό που οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων, που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα και την κυβερνούν, άφησαν τη νεολαία ανενημέρωτη για τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Ενημερώστε τους νέους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να μάθουν να σέβονται τον χώρο και τους δασκάλους τους. Να μην επιτρέψουμε να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού στους κόρφους μας. Είναι προσβολή στη μνήμη, στα βασανιστήρια, στον θάνατο των εκατοντάδων χιλιάδων που θυσιάστηκαν να βρίσκονται στην ελληνική Βουλή τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)