to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 05.12.2023

Κοινωνία

Στη φυλακή 42χρονος που απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του

«Θα φτάσουμε σε φονικό και ποιος θα πάρει την ευθύνη;» κατέθεσε ο καταγγέλων


«Αγαπάω τον γιο μου, αυτόν όμως που γέννησα και μεγάλωσα. Δεν έχω διάθεση να πάει φυλακή, αλλά θα φτάσουμε σε φονικό και ποιος θα πάρει την ευθύνη;». Είναι τα λόγια απόγνωσης που απηύθυνε 66χρονος στους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όταν κλήθηκαν να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του 42χρονου γιου του που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ενδοοικογενειακή απειλή και οπλοφορία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο συνταξιούχος, με καταγγελία του οποίου ο 42χρονος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών, τα προηγούμενα 24ωρα ο γιος του τον απείλησε με μαχαίρι- δεν ήταν η πρώτη φορά, σύμφωνα με την κατάθεσή του. «Από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή μας απειλεί διαρκώς. Την Κυριακή έβαλε ένα μαχαίρι - στιλέτο στο λαιμό μου για να του δώσουμε χρήματα να κάνει χρήση και να του δώσουμε και το αμάξι. Με βίαιο τρόπο ζητάει χρήματα, χτυπάει πόρτες, χτυπάει την μάνα του. Είχε μπει επτά μήνες φυλακή για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος μου και της μητέρας του», ανέφερε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε: «Είναι χρήστης ναρκωτικών, είναι τοξικός και επικίνδυνος. Τον αγαπάω, αλλά είναι επικίνδυνος».

Το δικαστήριο έκρινε τον 42χρονο ένοχο, όπως κατηγορείται, καταδικάζοντάς τον σε 8 μήνες φυλάκιση, ποινή την οποία (κατά πλειοψηφία) αποφάσισε να μην αναστείλει λόγω του βεβαρημένου ποινικού του παρελθόντος. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τη φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Προηγουμένως στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε ότι άσκησε βία και απείλησε τον πατέρα του, λέγοντας πως όσα κατέθεσε είναι ψέματα. «Είναι δυνατόν να θέλω να ξαναγυρίσω φυλακή και να βγάλω μαχαίρι; Χαζός δεν είμαι» ανέφερε, χωρίς να πείσει όμως τους δικαστές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)