to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 27.04.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Στη δημοσιότητα video και φωτό από επιχειρήσεις "σκούπα"

Φωτογραφίζουν τα σπίτια των μεταναστών, βιντεοσκοπούν τις επιχειρήσεις “σκούπα” και καλούν τους πολίτες να ενημερώσουν για υχόν ύπαρξη διαμερισμάτων που φιλοξενούν μετανάστες. Όλα αυτά δεν αποτελούν δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας, που χθες έδωσε φωτογραφίες και βίντεο από τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και αφορούν στην αυστηροποίηση των ποινών, από πταίσμα σε πλημμέλημα, της υπεράριθμης στέγασης ανθρώπων σε διαμερίσματα και τον υποχρεωτικό υγειονομικό τους έλεγχο.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης από τα μικτά κλιμάκια ελέγχθηκαν χώροι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου) για τις οποίες είχαν παρασχεθεί πληροφορίες πολιτών στις Αστυνομικές Αρχές.

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάνδρου, βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά είκοσι ένας (21) μετανάστες.

Από αυτούς, οι έξι (6) προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Συνελήφθη, ακόμα, ένας (1) ημεδαπός, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης, ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που επέτρεπε την υπεράριθμη διαμονή παράνομων αλλοδαπών.

Δίτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=lT0BxY0vZiU&feature=player_embedded#!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)