to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 14.07.2021

Κοινωνία

Στέλνουν το λιμενικό να ελέγχει την επιβίβαση στα πλοία

H κυβέρνηση μετατρέπει σε περιπέτεια την επιβίβαση στα πλοία, και από αύριο, Πέμπτη, στέλνει τους λιμενικούς να ελέγχουν αν οι επιβάτες των πλοίων τηρούν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν προς τα νησιά, αλλιώς προφανώς θα ....επαναπροωθούνται στο σπίτι τους


Με απόφαση του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη το Λιμενικό αναλαμβάνει τον έλεγχο της επιβίβασης στα πλοία από αύριο, Πέμπτη 157, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι αυτό αποφασίσθηκε στην διάρκεια σημερινής σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Δικαιολογώντας την απόφαση, το υπ. Ναυτλίας προσθέτει ότι «αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών». Ο δε υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε συγκεκριμένα:  «Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου».

Τι ισχύει για την επιβίβαση σε πλοία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά την προηγούμενη Πέμπτη 8/7, για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες απαιτούνται:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το πλήρωμα του πλοίου [σ.σ.: και τώρα από το λιμενικό] ή του αεροπλάνου. Επίσης θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Και οι σχετικές οδηγίες, από 2/7/21, στη σελίδα του υπ. Ναυτιλίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)