«Δεν θεωρούμε οιωνεί ύποπτούς, ούτε έναν από τους βουλευτές» δήλωσε ο Ν. Βούτσης στον ANT1 προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές πάνω στο δημόσιο βίο». «Όταν υπάρχουν δημοσιεύματα, καλό είναι οι υπεύθυνοι, αυτούς που αφορά να βγάζουν διαψεύσεις και η δικαιοσύνη να κάνει τη δική της δουλειά. Όταν υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στο δημόσιο βίο, πρέπει να διευκρινίζονται με τον καλύτερο τρόπο».

Υποστήριξε επίσης, ότι αποτελεί «θέση ευθύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει τέτοια θέματα στο τραπέζι» και επανέλαβε «δεν θεωρούμε οιωνεί ύποπτους, ούτε έναν από τους τους ανεξάρτητους βουλευτές, ή από όσους διαφοροποιηθούν στο μέλλον. Από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, αλλά να είμαστε και υποψιασμένοι. Αν έχει κάτι να πει η εφημερίδα να το φέρει στην επιφάνεια».

 Ορθά παρενέβη η δικαιοσύνη, καμία σκιά χρηματισμού βουλευτών (Video)

Πουλάκης: Ο εισαγγελέας έπρεπε να παρέμβει ήδη ένα μήνα πριν

Ο Κ. Πουλάκης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ για το ίδιο θέμα άφησε «όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά» για την πιθανότητα προσπάθειας χρηματισμού των βουλευτών με σκοπό την επίτευξη του πολυπόθητου αριθμού των 180, ώστε να δοθεί παράταση ακόμη δύο χρόνων στην κυβερνητική εξουσία.

Πιο συγκεκριμένα, για την χθεσινή αναφορά του Π. Σκουρλέτη στο Mega στο δημοσίευμα της Kontra news υποστήριξε: «Αν δεν ήταν Κυριακή και ήταν Παρασκευή και είχατε εκπομπή, θα είχατε διαβάσει εσείς αυτό τον τίτλο και όχι ο Π. Σκουρλέτης» και αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 5, 6 δηλώσεις πολιτικών, από τον Ιούλιο που έχουν επισημάνει το ίδιο. «Ο εισαγγελέας έπρεπε να είχε επέμβει από το δημοσίευμα της Κόντρα news πριν ένα μήνα και είναι ερωτηματικό γιατί δεν επενέβη, αλλά το έκανε μόνο μετά την χθεσινή υπόδειξη του υπ. Ανάπτυξης, Γερ. Γιακουμάτου.

Τόνισε μάλιστα ότι το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά καταμαρτυρούν «μια άρρωστη πολιτική κατάσταση που πρέπει να γίνουν εκλογές, για να αλλάξει. Η κυβέρνηση φοβάται τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται και θέλει να κερδίσει χρόνο φτιάχνοντας ένα πολιτικό σκηνικό που δείχνει πόσο γαντζωμένη στην εξουσία, είναι». Έκλεισε υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχει παρελθόν (χρηματισμού βουλευτών στην ιστορία της χώρας) και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε».

Βίτσας: Πολιτικό φάουλ της κυβέρνησης, αντί για το λαό προσφεύγει στους βουλευτές

«Το πολιτικό φάουλ είναι ότι μια κυβέρνηση, που είναι προ της χρεωκοπίας αντί να προσφύγει στον ελληνικό λαό, προσφεύγει στους βουλευτές της» απάντησε ο Δημ. Βίτσας στις ηθικοπλαστικές υποδείξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη στο Mega.

Ο αντιπροέδρος της Βουλής «δεν είδε» τις τροπολογίες που πέρασε νύχτα η κυβέρνηση που παρέθεσε ο Δημ. Βίτσας, επιμένοντας στον αγγελικό πολιτικό κόσμο, που θέλει να υπαινίσσεται και που έπεσε δήθεν από τα σύννεφα με τις δηλώσεις περί χρηματισμού βουλευτών. Εντυπωσιακό ότι επιμένει να φαντασιώνεται «αναστρέψιμη την πολιτική κατάσταση με 6,5 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO».

«138 βουλευτές δεν παρείχαν πολιτική στήριξη και είπαν να φύγει η κυβέρνηση», είπε ο Δημ. Βίτσας και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε ότι κωφεύει...

Kατ. Μπρέγιαννη