to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 06.11.2023

Πολιτική

«Ενιαίο το κέντρο Predator και ΕΥΠ»: Φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών ζήτησε μετά τις συναντήσεις του ο Στ. Κασσελάκης (βίντεο)

«Το Σύνταγμά μάς δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωσή του


φωτ.: Γ. Κονταρίνης / Ευρωκίνηση

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με Χρήστο Ράμμο, Κωνσταντίνο Μενουδάκο και Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε ότι τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αλαζονεία της κυβέρνησης που προσπαθεί να μπλοκάρει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Την προηγούμενη εβδομάδα όπως γνωρίζετε συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα, ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στην δΔικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα τόσο με με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ όσο και με τον πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά. Το Σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν την ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και σ’ αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασής. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση η οποία είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, την κοινή νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Κοινό μέτωπο για τις υποκλοπές

Ο κόσμος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και «το πιο προοδευτικό που μπορούμε να κάνουμε είναι λάμψει η αλήθεια στο θέμα υποκλοπών» ξεκαθάρισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και στη στην νομική ακροβασία της ΝΔ, σχετικά με τα 3/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ η οποία διερευνά το σκάνδαλο τω υποκλοπών επεσήμανε: «Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου».

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να προσβληθεί η διαδικασία σχετικά με τις υποκλοπές, την αλλαγή των μελών της ΑΔΑΕ «καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5», της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. «Προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εξέφρασε τη θλίψη του αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.

Νωρίτερα, οι δύο πρόεδροι είχαν τον εξής διάλογο:

Στ. Κασσελάκης: Γεια σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι.

Ν. Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναίνεσης.

Στ. Κασσελάκης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Ν. Ανδρουλάκης: Από πέρυσι, όταν ξεκίνησε η περιπέτεια, προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Αγωνία πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη. Προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον κ. Ράμμο. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Στ. Κασσελακης: Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει συνάντηση;

Ν Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/5.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)