to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

9:20 | 15.10.2015

Κοινωνία

Στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου

Τα σοβαρά προβλήματα τουΠανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και τη δράση τους θα εξετάσουν οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευση που πραγματοποιούνσήμερα Πέμπτη 15 Οκτώβρηστο αμφιθέατρο του ιδρύματος στις 8 το πρωί.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί, για διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «Η κατάσταση στο νοσοκομείο επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα για μας τους εργαζόμενους. Εντατικοποίηση, εξουθένωση, παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων, σκληρές συνθήκες εργασίας, κανένα μέτρο πρόληψης προστασίας, απλήρωτη εργασία. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν υποστελεχώσει όλα τα τμήματα και τις κλινικές του λειτουργώντας κάτω από τα όρια ασφαλείας».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που κοροϊδεύει συνεχώς τους εργαζόμενους, εξαγγέλλοντας συνεχώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ποτέ δεν υλοποιεί. Όπως τονίζει: «Οι μόνοι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται είναι με ΕΣΠΑ, επικουρικοί, παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας, που διαρκώς δίνουμε αγώνα να παραμείνουν στο νοσοκομείο να μην απολυθούν γιατί στηρίζουν σημαντικά τη λειτουργία κλινικών, τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου».

Όσον αφορά τα οικονομικά του νοσοκομείου, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου σημαντικά μειωμένος και φέτος σε σχέση με πέρυσι, μόλις 48,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων στο πρώτο 9μηνο έχουν εκταμιευθεί μόνο τα 15, με τα χρέη του να υπερβαίνουν τα 47 εκατομμύρια, έχει συνέπειες τραγικές, ελλείψεις υγειονομικού, φαρμακευτικού και άλλων αναλώσιμων υλικών, ελλιπή συντήρηση εξοπλισμού, καμία ανανέωσή του, ελλείψεις ακόμα και σε είδη ατομικής υγιεινής ασθενών, συνοδών και εργαζομένων. Τα παραπάνω, συμβάλουν στην παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και νοσηλείας στους ασθενείς».

Καταλήγοντας τονίζει ότι αυτή η κατάσταση «Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων και βέβαια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπηρετούν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές που επέβαλαν στη χώρα μας οι ΕΕ, το ΔΝΤ, πολιτικές που χρόνια πριν τα μνημόνια είχαν σχεδιαστεί και τώρα με αφορμή το χρέος επιβάλλονται βίαια. Είναι οι πολιτικές, που προτεραιότητά τους είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Για μας τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αυτή η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει καμία αναμονή, κανέναν εφησυχασμό, καμιά αυταπάτη. Η οργάνωση του αγώνα, της αντίστασης είναι μονόδρομος.

Αγωνιζόμαστε - Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς - Διαγραφή του χρέους.

 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.

 • Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κ.λπ.).

 • Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).

 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά».  

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)