to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 27.04.2013

Πολιτική

Στάση αναμονής

Το κύριο άρθρο της Αυγής


 

Για δεύτερη φορά μετά τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, σε εκτέλεση μνημονιακών δεσμεύσεων, το οποίο προβλέπεται να ψηφιστεί ως ένα άρθρο με μία ψηφοφορία. Πρόκειται για χαρακτηριστική παραβίαση της συνταγματικής - κοινοβουλευτικής τάξης. Πρόκειται για την επανάληψη εκβιασμού, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών κατά την ψηφοφορία. Όλοι εξαναγκάζονται να ψηφίσουν με τον φόβο ότι διαφορετικά θα πέσει η κυβέρνηση και οι ίδιοι κινδυνεύουν να εκπέσουν από βουλευτές. Με τη μια κι έξω ψηφοφορία εμποδίζονται οι βουλευτές να ψηφίσουν επιλεκτικά και να αναπτυχθεί μεταξύ τους ανταγωνισμός, συχνά με τοπικιστικά κίνητρα. Όλοι, λοιπόν, συνένοχοι στο έγκλημα του Μνημονίου!

Μέχρι την προηγούμενη της κατάθεσής του, το πολυνομοσχέδιο ήταν αντικείμενο ενδοκυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων. Η ιστορία με την καθοριστική αντίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι η υπονόμευση των δικαιωμάτων στον δημόσιο τομέα συνεπάγεται ή και αφορά ταυτοχρόνως τη σχετική συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα. Η απόπειρα κατάργησης της έννομης προστασίας για τους υπό απόλυση εργαζόμενους στο Δημόσιο επιχειρήθηκε με πρόταση για αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που αφορά και τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως έχει αποδειχθεί με τη μείωση των μισθών και την κατακρεούργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα η τύχη είναι κοινή και το μέλλον αόρατο! Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών αποτελεί στόχο που ενοποιεί και δεν διχάζει την κοινωνία, παρά την επιχειρούμενη άνωθεν καλλιέργεια κλίματος εμφυλίου πολέμου.

Αύριο στη Βουλή η τρικέφαλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, που ισοδυναμεί με μίνι - Μνημόνιο. Αυτή τη φορά η Βουλή δεν θα πολιορκείται από τους διαδηλωτές. Η κοινωνία μοιάζει να έχει πέσει σε κατάσταση κόπωσης. Δεν πρόκειται όμως για οριστική κατάσταση. Περισσότερο μοιάζει με στάση αναμονής, καθώς οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ανατροπή του Μνημονίου προϋποθέτει την πολιτική ανατροπή. Κι όταν φανεί να δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές, η κοινωνία θα διεκδικήσει κυβερνητική λύση που θα κλείνει την τριετία του εφιάλτη και θα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο αναγέννησης της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)