to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στα... αζήτητα του «Βήμα FM» οι διαφωνούντες

Συντροφικό και αλληλέγγυο κλίμα θέλει να εμφυσήσει στους απλήρωτους συναδέλφους στον ΔΟΛ, αλλά κυρίως στους ακροατές του, το στελεχικό δυναμικό του «Βήμα FM» που συνεχίζει (και καλά κάνει) τις καθημερινές εκπομπές. Η μέθοδος, ωστόσο, δεν διαφέρει από τη γνωστή και προσφιλή πολιτική γραμμή του σταθμού ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Οι συντελεστές του παραμένουν πιστοί, και μάλιστα με περισσότερη ένταση, στην άποψη ότι ο Τσάβες, ο Μοράλες αλλά ακόμα και ο Μέγας Ναπολέων εφάρμοσαν τακτικές φίμωσης του Τύπου και της πολυφωνίας, όπως ακριβώς προσπαθεί και θέλει να κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Και καλά, κάποιος θα πει ότι φυσικό είναι αυτό, μια και τα στελέχη του ΔΟΛ στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι πολιτικά στρατευμένοι και φανατικά πολέμιοι της κυβερνώσας Aριστεράς.

Oμως τον Τσάβες δεν τον είχε θυμηθεί ο κ. Πρετεντέρης ή ο κ. Παπαδόπουλος ή τα άλλα στελέχη του σταθμού ούτε τότε που οι Σαμαράς-Βενιζέλος άφησαν την «Ελευθεροτυπία» και το «Αλτερ» στο έλεος των τραπεζών και των δικαστικών αποφάσεων ούτε και τότε που με απόφαση της κυβέρνησης φιμώθηκε η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Αυτά δεν θύμισαν τότε τίποτα στους σημερινούς οπαδούς της αλληλεγγύης για τους ιστορικούς τίτλους του ΔΟΛ που καταρρέουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ακροατές του σταθμού πιστεύουν ή δεν πιστεύουν ότι φταίει ο Τσίπρας για τα δανεικά κι αγύριστα του Στ. Ψυχάρη και των επιχειρήσεών του. Θυμίζουμε επίσης εδώ ότι δεν ακούστηκε λέξη από τον ραδιοσταθμό για την άρνηση Μητσοτάκη στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί κάποια λύση από κοινού για να μην κλείσουν οι ιστορικές εφημερίδες. Ολα αυτά είναι γνωστά και κρίνονται όπως κρίνονται.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το γιατί όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» που έχουν εκπομπές και κάνουν δηλώσεις στον «Βήμα FM» δεν βρίσκουν χώρο ή χρόνο να μεταδώσουν έστω μέρος των διαφορετικών απόψεων των δικών τους απλήρωτων συναδέλφων για το πώς έφτασε στον πάτο το συγκρότημα Ψυχάρη. Διαβάσαμε κείμενα της Ελενας Ακρίτα, της Λώρης Κέζα, των 21 εργαζομένων, του Γιώργου Αλλαμανή κ.ά. Ούτε καν το κείμενο του ιστορικού στελέχους του ΔΟΛ Γιώργου Ρωμαίου δεν γνωστοποίησαν στους ακροατές.

Ακόμα και χθες το πρωί κι ενώ τα «Νέα» κυκλοφορούσαν με το φωτογραφικό πρωτοσέλιδο οι απόψεις ήταν ενιαίες και πολιτικά στρατευμένες στον ίδιο μονότονο και αυθαίρετο ισχυρισμό: ο ΔΟΛ κλείνει διά χειρός ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την καταστροφή της χώρας, που επίσης συντελέστηκε διά χειρός ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τη διαφωνία των συναδέλφων τους δεν αντέχουν να ακούσουν τα στελέχη του σταθμού που κόπτονται για την πολυφωνία. Ούτε αυτούς!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)