to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 16.02.2015

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει έστω και σε έντιμο συμβιβασμό

Την ανάγκη να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο που έχει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέση που συναρτάται και με το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος φέρεται ως φαβορί για την Προεδρία της Δημοκρατίας- υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «δεν πρέπει η Ελλάδα να χάσει αυτό το χαρτοφυλάκιο».



Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στο θέμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά». Εξέφρασε, ωστόσο την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη ο υποψήφιος να προέρχεται από τον πολιτικό κόσμο. «Υπάρχουν Έλληνες που έχουν δοξάσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επιστήμονες διεθνώς αναγνωρισμένοι και άνθρωποι που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό» είπε. Το Ποτάμι θα δει την πρόταση της κυβέρνησης κι αν δεν συμφωνεί, τότε θα κατεβάσει τη δική του, ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι τακτική του κινήματός του είναι να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το αντικείμενο της συζήτησης και όχι με τον εκάστοτε υπουργό που κάνει την πρόταση. «Όπου θα λέμε όχι, θα το λέμε επειδή θα έχουμε πρόταση. Οι πολιτικές ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν» είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στο Eurogroup αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν έχουμε κενά για το Eurogroup. Στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθειά της. Τη στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους. Το είπα στον Τσίπρα, το είπα και στον Βαρουφάκη». Για τον υπουργό Οικονομικών είπε πως «ο Γιάνης παραμένει φίλος μου, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε και τις ίδιες απόψεις».

Αναφερόμενος στο Eurogroup τόνισε την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας, άσχετα με το πώς αυτή θα «βαφτιστεί» αναφερόμενος στη διαμάχη σχετικά με το «νέο μνημόνιο» που ακούγεται από τη Νέα Δημοκρατία και τη «συμφωνία-γέφυρα» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει έστω και σε έντιμο συμβιβασμό. Έχουμε ανάγκη τα λεφτά» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για να υπάρχει ρευστότητα».

«Αν ασχολούμαστε με τα ταξίδια στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει» είπε σχολιάζοντας το βάρος που έχει δοθεί στις κυβερνητικές επαφές εκτός συνόρων.

Ανέδειξε τρία σημεία στα οποία το Ποτάμι δίνει βάρος.

Αυτά είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, η αλλαγή κατεύθυνσης από τις κυβερνητικές εξαγγελίες στην Παιδεία και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για τη φοροδιαφυγή υπογράμμισε: «Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή στο φορολογικό... Οι λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητη Αρχή κι εμείς είμαστε δίπλα σε όποιον υπουργό το κάνει».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)