to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 10.11.2015

Πολιτική

Στ. Παππάς: Απολύτως ανεύθυνες οι πράξεις του κ. Πανούση - Έπρεπε όλα αυτά να έχουν ήδη δρομολογηθεί όσο ήταν υπουργός

Ο Στέλιος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Αlpha 989 και τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.


«Απολύτως καμία σημασία δεν δίνω σε όσα καταγγέλλει ο Γ. Πανούσης δήλωσε ο Στέλιος Παππάς, σε σχετική ερώτηση. Θεωρώ ότι είναι απολύτως ανεύθυνες οι πράξεις του και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αν ήταν υπεύθυνος θα έπρεπε όλα αυτά να έχουν ήδη δρομολογηθεί όσο ήταν υπουργός. Δεν ξέρω κατ΄αρχήν αν υπάρχει καν πρόβλημα. Τί διάλογοι έχουν βγει; Ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα καλύτερο; Πώς θα το κάνουμε αυτό αν δεν κάνουμε κουβέντα με τους ανθρώπους που είναι έγκλειστοι; Δεν ξέρει τα σωφρονιστικά συστήματα πώς είναι στην Ευρώπη; Τί βλακείες είναι αυτές; Άμα έχει κάτι άλλο πιο σοβαρό να το δούμε. Αστεία πράγματα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχουμε στόχο να εξανθρωπίσουμε το σωφρονιστικό σύστημα έχουμε κάθε λόγο να κουβεντιάζουμε με τους έγκλειστους όλων των κατηγοριών. Είναι πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα» είπε στον Alpha 989 ο Στέλιος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε «το θέμα αυτό του Πανούση να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, χωρίς εμπάθειες κτλ.», ενώ για τον ίδιο τον πρώην υπουργό είπε «καλός καθηγητής είναι, νομίζω ότι έχει έναν ρόλο να παίξει ως καθηγητής».   
 

Το ζήτημα της αλλαγής του σωφρονιστικού συστήματος, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος το αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη σωφροσύνη σε αντίθεση με τον κ. Πανούση», ενώ στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι χάλασε τα σχέδια για τον Ξηρό και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε, απάντησε «τί μου λέτε τώρα; Έγινε όλος ο πάταγος τότε που λέγαμε να καταργήσουμε τις φυλακές τύπου Γ’, ότι δήθεν όλη αυτή η ιστορία γίνεται για τον Ξηρό και ο Ξηρός μέσα είναι».

Σε ερώτηση αν αυτός ο θόρυβος που προκλήθηκε έχει σχέση με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει το τοπίο στον μιντιακό χώρο, ο κος Παππάς απάντησε:  «Προφανώς υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα μίντια. Είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μιντιακό σύστημα που έχουμε τώρα; Υπάρχει κανένας πολίτης που να είναι ευχαριστημένος»;

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, απάντησε: «Είμαι αποφασισμένος, δεν είμαι αισιόδοξος. Η πρώτη κατοικία των λαϊκών στρωμάτων θα περιφρουρηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη χάσουμε».  

Ο κ. Παππάς αναγνώρισε πως «αυτή τη μεγάλη επιτυχία της Αριστεράς τη χρωστάμε στη νέα γενιά που βγήκε μπροστά με τον Αλέξη. Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς εγώ δεν θα έβαζα θέμα κυβέρνησης, ο Αλέξης το τόλμησε, πήρε το κόμμα πάνω του και έφερε την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας.  Οι μεγάλες προκλήσεις δεν έρχονται όποτε θέλεις εσύ, απλώς πρέπει να απαντάς όταν τις φέρνει η ιστορία. Εγώ δεν θα τολμούσα. Πρέπει να σας πω όμως ότι είμαι ένας άνθρωπος αρρωστημένα αισιόδοξος, ίσως αυτό να με διατηρεί κιόλας, παρά τα 70 χρόνια μου. Αναθέσαμε σε μια ηγετική ομάδα να πάει την ιστορία μπροστά και πρέπει να στηρίξουμε την υπόθεση. Η ιστορία δεν έχει πίσω. Όταν ανοιγόντουσαν οι προκλήσεις για την ελληνική κοινωνία δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Όπως δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω και τώρα».

Τόνισε πως «δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα είμαστε σε μια διαρκή σύγκρουση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ «υπογράψαμε, άντε πάμε, τί ωραία που θα είναι από δω και ύστερα». Αντίθετα, είπαμε ότι έκλεισε ένας κύκλος και συνεχίζεται η σύγκρουση. Αλίμονο, εδώ υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο του Σόιμπλε, να κάνει ειδικές οικονομικές ζώνες στην Ευρώπη χωρίς δικαιώματα και με απαξίωση των αξιών. Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε. Έχουμε διαμορφώσει ένα καινούριο πεδίο στην Ευρώπη, είναι εμφανές πια, μετά τις 25 του Γενάρη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)