to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 29.03.2019

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Οι λαοί της Ευρώπης και η ίδια η ΕΕ αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο από την άνοδο της ακροδεξιάς

«Οι λαοί της Ευρώπης, αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο από την άνοδο της ακροδεξιάς», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.


Παράλληλα, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «ετοιμάζω και ένα δεύτερο βιβλίο, το οποίο λέγεται "Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά", διότι μελετώντας τη στάση και τις ψηφοφορίες της ακροδεξιάς τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο πάνω στα θέματα των γυναικών, διαπίστωσα ότι ακόμα και εγώ δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του μισογυνισμού της ακροδεξιάς». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «έχουμε έναν ακροδεξιό ευρωβουλευτή που κάθεται στα ορεινά, δίπλα στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες και πρέπει να πληρώνονται λιγότερο, γιατί είναι πιο αδύναμες και λιγότερο έξυπνες».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι «κάθε φορά λέμε πως αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικά κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβληθεί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και την ακροδεξιά».

Σε άλλο σημείο ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να περιορίσει τη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών σε μία εθνική δημοσκόπηση, είναι μία επαρχιώτικη λογική», προσθέτοντας ότι «παρ' όλα αυτά το γάντι το σηκώνουμε και πράγματι θα δοθεί μία πολιτική μάχη, διότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να χρησιμοποιήσει την εκλογική αναμέτρηση, ως το πρώτο στάδιο για την παλινόρθωση μιας ρεβανσιστικής, νεοφιλελεύθερης Δεξιάς».

Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εάν επικρατήσει κάποια στιγμή η Νέα Δημοκρατία, τότε φοβάμαι ότι θα έχουμε επιστροφή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή» και συμπλήρωσε: «Στην Αργεντινή η Δεξιά χρεοκόπησε τη χώρα, η Αριστερά την ξαναστήριξε στα πόδια της και μετά ήρθε ξανά η Δεξιά, η οποία εφάρμοσε πολιτικές αντίστοιχες με αυτές που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης και έτσι επέστρεψε το ΔΝΤ στην Αργεντινή, για αυτό και φοβάμαι ότι θα έρθει και στην Ελλάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)