to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 03.11.2016

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Βάζουμε τελεία στο καθεστώς σήψης και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που είχε υψηλούς πολιτικούς προστάτες

Τροπολογία για την ΕΠΟ κατέθεσε η κυβέρνηση στην κύρωση συμφωνίας με την Κύπρο. Με την τροπολογία παρακάμπτεται το Καταστατικό της ώστε η Επιτροπή Εξομάλυνσης να ασκεί νομίμως το έργο της


Με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την ΕΠΟ παρακάμπτεται το Καταστατικό της ώστε η Επιτροπή Εξομάλυνσης που διόρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ θα ασκεί νομίμως το έργο της. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που σε αθλητική ομοσπονδία οριστούν από την οικεία διεθνή ομοσπονδία ειδικά όργανα διοίκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένη εντολή, τα όργανα αυτά αναλαμβάνουν άμεσα τις αρμοδιότητες που απαιτούνται και υποκαθιστούν τα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας.

Σήμερα δίνουμε το νομικό υπόβαθρο λειτουργίας της Επιτροπής Εξομάλυνσης για να βάλουμε τελεία σε ένα καθεστώς σήψης και διαφθοράς που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο. Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία νομιμοποιεί τη διοίκηση που όρισε η FIFA, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Σκοπός της ρύθμισης είναι να ασκεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης νομίμως το έργο της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, με τις ενέργειες και τις κατευθύνσεις της FIFA», ανέφερε ο κ. Κοντονής, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει το καθεστώς ανομίας που υπήρχε.

«Η διαφθορά ενδημούσε επί χρόνια στο ποδόσφαιρο και είχε κάλυψη από υψηλούς πολιτικούς προστάτες, που δήλωναν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε το ελληνικό κράτος. Εμείς καταφέραμε να δώσουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που παρήγαγε αυτές τις παθογένειες», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού και κατέληξε: «Αποδείξαμε ότι όταν μία κυβέρνηση έχει πάρει στα σοβαρά τις παθογένειες αυτές και έχει την πολιτική βούληση να τα βάλει με τους ισχυρούς και να εξομαλύνει το σύστημα διαφθοράς τα καταφέρνει, όχι μόνο γιατί υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά γιατί έχει μαζί της τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία».



Η κυβέρνηση την υπόθεση της διαφθοράς και της διαπλοκής θα την επιλύσει προς όφελος του ελληνικού λαού

«Η υπόθεση της λαϊκής κυριαρχίας θα έρθει εις πέρας. Η διαφθορά και η διαπλοκή και τα οικονομικά συμφέροντα που την στηρίζουν θα νικηθούν από την κυβέρνηση του λαού. Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη δευτερολογία του με αιχμή την ψήφιση της τροπολογίας για την ΕΠΟ.

Ο κ. Κοντονής, απευθύνθηκε σε κείνους που πολέμησαν την προσπάθεια της κυβέρνησης στην εξυγίανση του χώρου του Αθλητισμού, «και πρώτα στους οικονομικά ισχυρούς, στους τραμπούκους - που είχαν μεταμφιεστεί σε οπαδούς - και επίσης στις αργυρώνητες γραφίδες» για να πει ότι «δεν φοβόμαστε». «Ας κάνουν ότι θέλουν. Η κυβέρνηση την υπόθεση της διαφθοράς και της διαπλοκής θα την επιλύσει προς όφελος του ελληνικού λαού» προσέθεσε.

Κατέληξε πως αν ρωτήσουν γιατί «εμείς δεν φοβόμαστε», η κυβέρνηση αυτή τους απαντά: «Ας κοιτάξουν πίσω μας, όλους εκείνους που έδωσαν τα πάντα στην υπόθεση του λαϊκού κινήματος, που έχασαν τη ζωή τους από αυτούς αντλούμε δύναμη και δεν θα τους προδώσουμε».

Απαντώντας στην κριτική ότι με την νέα ρύθμιση, πλήττεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο καλύτερος να απαντήσει είναι η διεθνής ομοσπονδία, «που συμπράττει με την κυβέρνηση ώστε να επέλθει ένα τέλος στο καθεστώς της σήψης και της διαφθοράς που επικρατούσε επί χρόνια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)