to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:05 | 29.05.2017

Διεθνή

Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 164 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις έφτασε στους 164 νεκρούς, από την Παρασκευή, ενώ αγνοούνται 104 άνθρωποι σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων (DMC).


Περισσότεροι από 400.000 κάτοικοι έχουν επηρεαστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε 304 ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη την χώρα.

Οι καιρικές συνθήκες του κυκλώνα “Μόρα” που προκάλεσαν την κακοκαιρία φαίνεται ότι απομακρύνονται από την Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

A man holds on to a bus stop on a flooded road in Sri Lanka

«Στην πλειονότητά τους τα θύματα απεβίωσαν εξαιτίας κατολισθήσεων. Πολύ λίγοι πνίγηκαν», δήλωσε ο Ρατζίθα Σεναράτνε, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Υγείας. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και οι περισσότεροι από αυτούς φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα.

Ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιοχές που επλήγησαν από κατολισθήσεις. Η πολεμική αεροπορία ανέπτυξε πέντε αεροσκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης και άλλα πέντε για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους αποκλεισμένους χωρικούς, αφού δεν θα μπορούσαν να φθάσουν σ' αυτούς οδικώς.

Στο χωριό Μπουλαθσινχάλα, κάτοικοι φόρτωσαν τα φέρετρα δέκα θυμάτων σε οχήματα μεταφοράς προσωπικού του στρατού για να μεταφερθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και να ταφούν.


Ετοιμότητα του Πεκίνου για την παροχή βοήθειας

Ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα και στον ομόλογο του, Ραβί Καρουναγιάκε, για τα θύματα και τις καταστροφές της χώρας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις.

Στο μήνυμα των συλλυπητηρίων του Κινέζου ΥΠΕΞ, εκφράζεται η ετοιμότητα του Πεκίνου για την παροχή βοήθειας προς την Σρι Λάνκα, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)