to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 16.04.2017

Διεθνή

Σρι Λάνκα: 21 οι νεκροί από την κατάρρευση χωματερής σκουπιδιών

Στρατιώτες συνέχιζαν χθες με γυμνά χέρια την αναζήτηση στα σκουπίδια θύματων - Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων -Τουλάχιστον εικοσιένα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους


Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σήμερα, καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα θύματα, ενώ μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις έφηβοι, σύμφωνα με πηγή στο νοσοκομείο του Κολόμπο. Ετσι σύμφωνε με τελευταιες πληροφορίες, τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 12 τραυματίες. Ανάμεσά στους 21 νεκρούς και τέσσερα παιδιά ενώ τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βουνό σκουπιδιών ύψους 91 μέτρων κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των βροχοπτώσεων, πήρε φωτιά και κατέρρευσε πάνω σε σπίτια σε παραγκούπολη στο βορειοανατολικό όριο της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Εκατοντάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν αφού ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα διέταξε τον στρατό και την αστυνομία να συνδράμουν την πυροσβεστική, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ερευνήσει ορισμένες περιοχές διότι είναι πολύ ασταθείς μετά την κατάρρευση του τεράστιου όγκου των σκουπιδιών.

Οι πρώτοι που έφτασαν στην παραγκούπολη για να βοηθήσουν ήσαν εθελοντές, όπως ο Ουιμαλασίρι, και αργότερα έφθασαν αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες, όταν ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να συνδράμουν την πυροσβεστική στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως έχουν απορριφθεί 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι στερεών σκουπιδιών καθημερινά.

Ο Γκουτίλα Σίλβα, τοπικός πολιτικός, πρώην δήμαρχος στην Κολονάουα, δήλωσε ότι πολλοί κάτοικοι είναι έξαλλοι επειδή ο δήμος του Κολόμπο συνεχίζει καθημερινά να ρίχνει σκουπίδια στη χωματερή παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

"Ο κόσμος είναι φυσικά οργισμένος διότι οι διαμαρτυρίες του αγνοήθηκαν", τόνισε ο Σίλβα και πρόσθεσε "φοβάμαι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη".

Πηγή: the australian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)