to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 02.12.2018

Κοινωνία

«Σπάμε το φράγμα της σιωπής»: Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη βία κατά των γυναικών με τον φακό του Left

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών έγινε νόμος του κράτους. Και τώρα τί;», με τον φακό του Left


Φωτογραφία & Bίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ανοικτή κεντρική εκδήλωση με θέμα: «Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών έγινε νόμος του κράτους. Και τώρα τί;»

Μίλησαν οι: Φωτεινή Κούβελα, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ιφιγένεια Καμτσίδου, πρόεδρος ΕΚΔΔΑ και Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τη συζήτηση συντόνισε η Αγγελική Παπάζογλου, συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδια για θέματα Ισότητας των Φύλων, καθώς και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, Αννέτα Καββαδία και Χαρά Καφαντάρη.

Την εκδήλωση και τον αγώνα για την καταπολέμιση της βίας κατά των γυναικών στήριξαν με την παρουσία τους, η Αιμιλία Τζίβα, υποψήφια δήμαρχος Ηράκλειου Αττικής, η Ειρήνη Κουνενάκη, δημοτικη σύμβουλος, η Χρυσηίδα Σφανδού, πρόεδρος Ελλήνων Νομικών, η Μαρία Στρατηγάκη, αναπληρώτρια δήμαρχος δήμου Αθηναίων, οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μπαλάφας, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Ρίζος.

Παρόντες και παρούσες επίσης, η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια ΟΑΕΔ, η Δήμητρα Γουσέτη, Ένωση Κεντρών-Αντιπρόεδρος Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών, η Μίκα Ιωαννίδου, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η βουλεύτρια Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η Αγγελική Δουβή, δημ. Σύμβουλος Ηλιούπολης, η πανεπιστημιακός Μαρία Γκασούκα, η Βάσω Καλφακάκου ως εκπρόσωπος του υπουργού Δημήτρη Βίτσα, η Νικολέτα Δανάη, περιφερειακή σύμβουλος Δυτ. Αθήνας, η Ράνια Καλαντζή, πρόεδρος ΣΕΛΕΤΕ και η Λίλιαν Γαζή, σύμβουλος δήμου Αθηναίων.

Φωτεινή Κούβελα, γ.γ. Ισότητας των Φύλων:

Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ευρωκοινοβουλίου

Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

Ιφιγένεια Καμτσίδου, πρόεδρος ΕΚΔΔΑ και Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ

Αγγελική Παπάζογλου, συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεντρωτικά, οι χαιρετισμοί, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)