to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 13.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σπ. Δανέλλης: Θα έχουμε πρόβλημα αν «ποιήσουμε τη νήσσα» για να ικανοποιήσουμε το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ

Σαφή θέση υπέρ της αποδοχής της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ πήρε μέσω του 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, καλώντας το Κίνημα Αλλαγής, (που προς το παρόν αναμένει να δει τη συμφωνία) να τηρήσει με τη σειρά του καθαρή στάση, ως προοδευτικός φορέας και μένοντας συνεπές στις μέχρι τώρα αρχές του. Απαντώντας δε στην επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο ο κ. Δανέλλης σχολίασε: «Εξεστι Λακεδομονίοις ασχημονείν. Η προπέτεια και η αμετροέπεια του κ. Κωνσταντινόπουλου τον χαρακτηρίζει».


Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του στην εκπομπή "Μεταξύ σοβαρού και αστείου" ο Σπύρος Δανέλλης:
 
Για το Κίνημα Αλλαγής και τη στάση που θα κρατήσει:
 
Τα επιμέρους και οι διαδικασίες είναι σεβαστές. Το θέμα όμως δε δημιουργήθηκε χθες και υπάρχει επίσης μια εθνική γραμμή που ακολουθήθηκε. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε πρέπει να είμαστε απόλυτοι. 
 
Δε μπορεί λοιπόν ένα κόμμα και ένας πολιτικός που χαρακτηρίζεται προοδευτικός να μην έχει άποψη σε σχέση με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Χοντρικά, τι ζητούσαμε; Μια σύνθετη ονομασία κοινά αποδεκτή για όλες τις χρήσεις. Αυτό ήταν το πακέτο.  Άρα η εικόνα που είχαμε διαμορφώσει πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθετε η εθνική γραμμή. Με βάση όσα έχουμε στη διάθεσή μας, υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο την άποψή μου ότι επιτέλους ανοίγεται παράθυρο επίλυσης του προβλήματος που μας ταλαιπωρεί επί 25 χρόνια. 
 
Θέλω το Κίνημα Αλλαγής να είναι ξεκάθαρο. Αν τυχόν ποιήσουμε τη νήσσα για να μη χαλάσουμε καρδιές, να μη διώξουμε ψηφοφόρους ή για να ικανοποιήσουμε ένα ακροατήριο από το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ θα έχουμε πρόβλημα. Η άποψή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη, οφείλουμε ως προοδευτικός χώρος να μείνουμε μακριά από την παγίδα των μικροκομματικών οφελών. 
 
Είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Κεντροαριστερά το Μακεδονικό. Το θέμα της απόλυτης ευδιάκριτης, ρητής αποστασιοποίησης από την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό για ένα προοδευτικό και ευρωπαϊκό φορέα. 
 
Περιμένω από το Κίνημα Αλλαγής να μείνει συνεπές σε όσα προσδιορίσει για τον εαυτό του και σε συνέχεια με την προηγούμενη απόφαση για σύνθετη ονομασία αμοιβαία αποδεκτή για όλες τις χρήσεις. Από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενισχύεται αυτή η άποψη και άρα δεν πρέπει να έχουμε επιφυλάξεις. 
 
Στο Ποτάμι είναι ρητά διατυπωμένη και αταλάντευτη και έτσι θα πορευτούμε, εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους "βαρίδια" όπως το ΠΑΣΟΚ το οποίο σέβομαι.  Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία ενός τμήματος του παλαιού ΠΑΣΟΚ να μετακινηθεί από απόψεις του παρελθόντος. Όλο το υπόλοιπο Κίνημα Αλλαγής είναι σε άλλη πλεύση πολύ πιο ξεκάθαρη και η ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και οι Κινήσεις Πολιτών 
 
Για την επίθεση που δέχτηκε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχετικά με το Μακεδονικό:
 
Τέτοιου είδους πρακτικές είναι μακριά από τον δικό μου κόσμο, ιδεολογικά, πολιτισμικά, αισθητικά. Διαφωνώ απολύτως και δε θα το έκανα ποτέ. Εξεστι Λακεδομονίοις ασχημονείν. Η προπέτεια και η αμετροέπεια του κ. Κωνσταντινόπουλου τον χαρακτηρίζει. 
 
Η απάντησή μου έχει δύο σκέλη: Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ζήτημα που κατατρώει εθνικό κεφάλαιο, δημιουργεί εχθρούς και δε μας αφήνει να λύσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα, επικεντρώνοντας την προσπάθειά μας εκεί, δηλαδή στην Τουρκία. 
 
Το δεύτερο σκέλος αφορά την απάντηση στην αήθη και απαξιωτική επίθεση για τις πολιτικές μου επιλογές και απαντώ ότι βεβαίως την πολιτική μου διαδρομή τη χαρακτηρίζει μια συνέπεια και μια αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι τις απόψεις μου δημόσια τις υποστηρίζω όπου είμαι βέβαιος ότι έχω δίκιο. Το βασικό μου κριτήριο είναι να είμαι συνεπής με τις αρχές και τους κώδικές μου.
 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)