to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 21.12.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

«Σωσίβια» για τους πρόσφυγες

Σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και για μόνο μόνο μία βραδιά, τρεις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον τίτλο «Σωσίβια» θα παρουσιαστούν στο θέατρο "Rabbithole"της οδού Γερμανικού 20 στο Μεταξουργείο


"Ήταν οι μέρες που οι πρόσφυγες της Ειδομένης βρίσκονταν και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, η εισβολή του παγωμένου χειμώνα εμφανής και εγώ πάλευα να οργανώσω και να αφηγηθώ μια δική μου ιστορία σε ένα υπόγειο πάρκινγκ της Αθήνας. Κι αυτό που ήθελα ήταν να εγκαταλείψω την performance και να φύγω για εκεί όπου αισθανόμουν ότι έπρεπε να είμαι για να βοηθήσω με όποιον τρόπο, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Αυτό ήταν η αρχή" αφηγείται η χορογράφος Ανδρονίκη Μαραθάκη, που άρχισε να σκέφτεται ιδέες και τρόπους για το πώς μπορούσε η ίδια αλλά και οι ομότεχνοί της να προσφέρουν στους ξεριζωμένους. Απευθύνθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού και άρχισε να οργανώνει με κόπο και προσπάθεια μέσα σε τρεις εβδομάδες μια χορευτική και μουσική παράσταση, εισπράττοντας θετικές απαντήσεις από όλους όσους απευθύνθηκε, χορευτές, χορογράφους, μουσικούς. "Συγκεντρώθηκε ένας αριθμός πολύ ικανοποιητικός, δηλαδή περισσότεροι από τριάντα χορευτές μέσα σε τρεις εβδομάδες, κάτι που με συγκίνησε, καθώς όλοι είχαν πιστέψει στην ιδέα και είχαν εμπιστευθεί τις προθέσεις μου». Η Ανδρονίκη Μαραθάκη ήθελε να γίνει κάτι ουσιαστικό. "Σαν δημιουργός δεν ήθελα να κάνω απλώς ένα κάλεσμα. Ένιωθα ότι δεν προσφέρω αρκετά και θα κάλυπτα απλά τη ματαιοδοξία μου αν δεν πρόσφερα το μέγιστο που μπορώ", εξηγεί.

Και έτσι γεννιούνται "Τα σωσίβια", που εμπεριέχουν ως λέξη την ελπίδα, τον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.

Σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και για μόνο μόνο μία βραδιά, τρεις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον τίτλο «Σωσίβια» θα παρουσιαστούν στο θέατρο "Rabbithole" (210 52 49 903) της οδού Γερμανικού 20 στο Μεταξουργείο, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δομών που λειτουργούν υποστηρικτικά για το πλήθος προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί σε σημεία εισόδου - εξόδου της χώρας. Η είσοδος γίνεται με κουπόνια ενίσχυσης των 4 ευρώ και 5 ευρώ, ενώ μπορεί κανείς να εκδώσει παραπάνω από ένα κατά την είσοδό του. Το πρώτο μέρος ξεκινάει στις 8 μ.μ., το δεύτερο στις 9 μ.μ. και το τρίτο στις 10 μ.μ.

«Σίγουρα η δράση αυτή δεν θα είναι η αιτία για τεράστιες αλλαγές. Σίγουρα προσφέρεται από μια θέση ασφαλείας, καθώς συμβαίνει στην Αθήνα. Συμβαίνει εδώ, και μέσα από ό,τι οι χορευτές και μουσικοί γνωρίζουν να κάνουν: να δημιουργούν. Συμβαίνει και είναι προϊόν συλλογικής στράτευσης. Συμβαίνει και σας παροτρύνει να προτείνετε και εσείς μία» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της ομάδας διοργάνωσης. Τα έσοδα της βραδιάς θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν ανάλογα με την περιοχή που εκείνη την περίοδο θα έχει ανάγκη.

tags: χορός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)