to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 16.10.2015

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

SOS Χαλκιδική: Συγκέντρωση κατά της Ελληνικός Χρυσός στα δικαστήρια Πολυγύρου (βίντεο)

Με σύνθημα «Τόσες παραβάσεις είναι αρκετές να βάλουμε λουκέτο τώρα στις Σκουριές», η διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια Πολυγύρου, του κινήματος SOS Χαλκιδική, για την καθυστέρηση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, στην υπόθεση του πορίσματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος που βεβαιώνει σωρεία παραβάσεων της Ελληνικός Χρυσός.


Έναν ευφάνταστο τρόπο παρέμβασης επέλεξαν σήμερα οι κάτοικοι της Χαλκιδικής  που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού και οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο με αίτημα την άμεση εξέταση της υπόθεσης των παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκ μέρους της Ελληνικός Χρυσός .
 

Οι κάτοικοι που κρατούν στα χέρια τους πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονται οι παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους της εταιρείας, έτσι πως αναφέρονται στα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, φωνάζουν αυτή την στιγμή" Τόσες παραβάσεις είναι αρκετές να βάλουμε λουκέτο τώρα στις Σκουριές". 

Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού υπενθυμίζει  πως τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος που βεβαιώνουν μια σωρεία παραβάσεων της Ελληνικός Χρυσός, βρισκονται εδώ και μέρες στα χέρια του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής στο Πολύγυρο. " Επειδή, το δικαστικό σύστημα δεν μας έχει συνηθίσει σε γρήγορη απονομή δικαιοσύνης όταν οι υποθέσεις αφορούν οικονομικά συμφέροντα, και ιδιαίτερα πολυεθνικών εταιρειών, " επισημαίνουν "ζητάμε την άμεση εξέταση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης". 

Στο κεντρικό πανό της κινητοποίησης αναγράφεται :"Τα πορίσματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ξεσκεπάζουν την Eldorado-Ρυπαίνει-αποκρύπτει-ψεύδεται" 

 κινητοποίηση προκειμένου να απαιτήσει την άμεση εξέταση αυτής της υπόθεσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)