to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 18.09.2014

Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων ΙΜΑΣ Α.Ε: Μας θέλουν δούλους στις γαλέρες τους

Ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων για την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17.9 στο Υπουργείο Εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου και την εργοδότρια εταιρία


Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας

Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17.9 στο Υπουργείο Εργασίας με τον Υφυπουργό κ.Κεγκέρογλου, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ο.Ε.Χ.Β.Ε στην οποία ανήκει και το Σωματείο ΙΜΑΣ Α.Ε. αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο πολιτικός αμοραλισμός των εκπροσώπων της εργοδότριας εταιρίας. Δια στόματος του οικονομικού διευθυντή κ.Σάββα Παπουτσόγλου βέβαια, αφού ο γενικός διευθυντής κ.Andreas Bakenhus έχει μεταμορφωθεί σε ένα θλιβερό αχυράνθρωπο του προαναφερθέντος κυρίου.

Συγκεκριμένα εξακολουθεί να παραμένει στόχος της ΙΜΑΣ Α.Ε. το πως η επιχείρηση που απασχολεί 204 άτομα τούτη την ώρα, θα μετεξελιχθεί σε μία επιχείρηση που θα απασχολεί 60-70 το πολύ εργαζόμενους όχι μόνο επειδή τούτο υπαγορεύεται από τους στρατηγικούς στόχους των μετόχων της αλλά κυρίως διότι αυτό επιτάσσουν εντέλει οι νόμοι της δικτατορίας των αγορών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λίγο πριν οδηγηθεί η προχθεσινή τριμερή συνάντηση σε διακοπή μιας ώρας και ύστερα από πρόταση του υπουργού για να βρεθεί κάποια λύση για προσωρινή εκτόνωση της κατάστασης, ο προσωπάρχης και οικονομικός διευθυντής της ΙΜΑΣ Α.Ε. με απίστευτο κυνισμό απαίτησε από τον Υπουργό και κατ' επέκταση από την πολιτεία - μεταφέρουμε αυτολεξεί- "να μπορεί η ΙΜΑΣ Α.Ε. να προβαίνει σε προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας όποτε και όσες φορές αυτή θέλει μονομερώς, διότι αυτό της το επιτρέπει τόσο η κείμενη ελληνική νομοθεσία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ".

Μέσω αυτής της ιταμής φραστικής πρόκλησης - απαίτησης του κ.Παπουτσόγλου προς τον Υφυπουργό Εργασίας αποδεικνύεται με σαφήνεια ότι τελικά η κυβέρνηση είναι αυτή που όπλισε με απανωτά αντεργατικά νομοθετήματα και αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το φοβερό χέρι των εργοδοτών 1) να αποδομήσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και 2) να συντρίψει μια για πάντα το ήδη παραπαίων εργατικό κίνημα.

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν όλους ανεξαιρέτως εργολαβικούς και χαμηλά αμοιβόμενους δούλους στις σύγχρονες γαλέρες τους.

Παράλληλα η εργοδότρια εταιρία της ΙΜΑΣ Α.Ε. συνυπόγραψε τα πρακτικά της συνάντησης στο Υπουργείο όπως ορίζουν οι διαδικασίες και συμφώνησε να επαναληφθεί η συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 22.9 σε μια νέα επαφή των τριών μερών για την επίλυση των διαφορών μας. Όμως ενώ το Δ.Σ. των εργαζομένων κατέβαινε προς την έξοδο του Υπουργείου με το ασανσέρ και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πρακτικού της συνάντησης, πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς από το νομικό του ότι η εταιρία άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση των δικαστηρίων του Βόλου η οποία είχε δικαιώσει τους εργαζόμενους σε αγωγή που είχε καταθέσει η ίδια. Η έφεση θα εκδικαστεί την Παρασκευή 19.9 στο εφετείο της Λάρισας.

Εδώ διαφαίνεται καθαρά η περιφρόνηση και ο εμπαιγμός των εκπροσώπων της εταιρίας όχι μόνο προς εμάς σαν Σωματείο - γιατί εμείς γνωρίζουμε τις ανύπαρκτες αξίες και το ανύπαρκτο ήθος τους πολύ καλά- αλλά κυρίως προς εκείνους τους θεσμούς της πολιτείας που τους προστάτευαν δεκαετίες τώρα με "δανεικά και αγύριστα" καθώς και με πλήθος επαχθών μέτρων για αυτούς που αυτοί εκμεταλλεύονται -δηλαδή εμάς τους εργαζόμενους- στον αδιάκοπο μακρύ και ατελεύτητο αγώνα μας για κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση της τάξης μας...

Ο αγώνας συνεχίζεται

Οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ θα κερδίσουν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)