Αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σοσιαλδημοκρατική παραλλαγή» και κινδυνολογεί εκ αριστερών για το τι θα πάθουμε αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τρεις φορές τη λέξη κίνδυνος για να την εμπεδώσει ο τηλεθεατής. Στην ερώτηση είναι το ίδιο να είναι ο Σαμαράς και ο Τσίπρας στην κυβέρνηση απαντά (αναπαράγω αυτολεξεί):

«Οι κίνδυνοι είναι ίδιοι για το κίνημα και το λαό, να κινδυνέψει το κίνημα, και ο λαός κινδυνεύει, ούτως ή άλλως το ξέρει τι είναι η συγκυβέρνηση και τι είναι η Ε.Ε., κινδυνεύει να παγιδευτεί κάπου που θα μοιάζει να είναι τασσόμενος Παράδεισος... Αν είναι ισότιμοι; το ένα είναι ένα 500 και το άλλο 474 ως τρίτη σύνταξη, τι να βγω να πω ως ΚΚΕ, το μη χείρον βέλτιστο» ενώ δεν ξεχνά να εκτοξεύσει φτηνές ειρωνείες παραλλάσσοντας το όνομα τον Podemos σε Ποδεδίστας.

Συμπάθεια μόνο για την γραφικότητα, έτσι και αλλιώς το «ιστορικό» επιμένει να μιλά μονοπωλιακά εξ ονόματος,  λαού και κινήματος , με ποσοστά που δεν του επιτρέπουν κάτι τέτοιο και προτιμά αντί να χειροκροτάει την πτώση Σαμαρά, να το χειροκροτούν οι δεξιοί και μνημονιακοί από τα έδρανα της βουλής και τα τηλεπάνελ, για τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.