to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:55 | 14.09.2014

Διεθνή

Σκωτία: Νέες δημοσκοπήσεις για το αμφίρροπο δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.


Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, όπως κατέγραψε μια δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που διενεργήθηκε μόλις 5 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ανέλθει στο 54%, ενώ το ποσοστό όσων επιθυμούν την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο 46%. 

Ωστόσο, το δείγμα το πολιτών που ερωτήθηκαν -705 άτομα- είναι μικρό, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο λάθους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις. 


Βροχή δημοσκοπήσεων

Στο μεταξύ, προβάδισμα των υποστηρικτικών της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires. 

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Opinium, οι υπέρμαχοι της ένωσης αναλογούν στο 47%, έναντι του 43% που λέει “ναι” στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. Από σύνολο 1.055 συμμετεχόντων στην έρευνα, το 10% δήλωσαν αναποφάσιστοι ή ότι δεν θα ψηφίσουν. Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 11 Σεπτεμβρίου. 

Δεύτερη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη Survation και εκδόθηκε νωρίτερα για την καμπάνια υπέρ της ένωσης, επίσης αποτυπώνει στο 47% των "όχι", ενώ το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας διαμορφώνεται στο 41%. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν είτε αναποφάσιστοι είτε αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, σημειώνει η Survation.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
tags: Σκωτία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)