to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 13.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας Κασιδιάρη, Ζαρούλια, Αρβανίτη - Συνεχίζεται η συνεδρίαση για άλλους 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στις 13.00 ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας της Βουλής για να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί ή όχι την άρση ασυλίας των μη προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.


Συνεδριάζει σήμερα από τη μία το μεσημέρι  η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί στην ολομέλεια την άρση της ασυλίας των νεοναζί μη προφυλακισμένων βουλευτών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 


Μέχρι στιγμής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και του Μιχάλη Αρβανίτη,  εω το απόγευμα αποφασίστηκε η άρση ασυλίας και του Ηλία Κασιδιάρη

Η επιτροπή προτείνει και την άρση ασυλίας του Ν. Κούζηλου.

Οι Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαος Κούζηλος, Αντώνιος Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος,Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Δημήτριος Κουκούτσης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Μιχαήλ Αρβανίτης,είναι οι εννέα εναπομείναντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται ακόμη στα έδρανα της βουλής και σήμερα θα αποφασιστεί αν θα αρθεί η βουλευτική τους ασυλία, η οποία τους προστατεύει από την δίκη.

Εαν η απόφαση τελικά είναι υπέρ της άρσης , αυτό σημαίνει πως οι παραπάνω βουλευτές θα οδηγηθούν στις ανακριτικές αρχές και ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να προφυλακιστούν σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία τους ενοχοποιούν και βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας τάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε χθες. Ορισμένα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τον προβληματισμό τους πάνω στο ζήτημα τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια ενέχει τον κίνδυνο ηρωοποίησης των νεοναζί της ΧΑ.

Την ερχόμενη Τρίτη κλιμάκιο της επιτροπής δεοντολογίας αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσει τους προφυλακισμένους βουλευτές (Ηλία Κασιδιάρη,Γιώργο Γερμενή,Στάθη Μπούκουρα,Παναγιώτη Ηλιόπουλο,Χρήστο Παππά,Γιάννη Λαγό,Νίκο Μίχο) και τον αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, έχει ζητηθεί να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών  και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)