to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 14.03.2017

Διεθνή

Σία Αναγνωστοπούλου: Σπέρματα εμφυλίων στην Τουρκία, ενώ στην Ευρώπη κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά

«Κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που απαγορεύουν την πολιτική δράση Τούρκων πολιτικών για το δημοψήφισμα»


Κοσμικοί εναντίον ισλαμιστών, Κούρδοι εναντίον Τούρκων, αλευίτες εναντίον σουνιτών ... η Τουρκία είναι πολλαπλώς διαιρεμένη κοινωνία, υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κ. Σαββόπουλο. «Κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά» οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που απαγορεύουν την πολιτική δράση Τούρκων πολιτικών για το δημοψήφισμα», όπως εκτίμησε.

Μία οριακή έστω επικράτηση Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου, δεν προβλέπεται ότι θα σταματήσει την αστάθεια και την αβεβαιότητα στην Τουρκία, που παρουσιάζει «σπέρματα εμφυλίων πολέμων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Μία ασταθής Τουρκία εγκυμονεί κινδύνους για όλη την περιοχή, συνέχισε η ίδια, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα προβλήματα με το Ιράν, τη Συρία, προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα με την Ελλάδα. «Και έχουμε μία Ευρώπη που δεν μπορεί να επινοήσει τον εαυτό της σε σχέση με την Τουρκία, αν όχι ως πλήρες μέλος (σ.σ. της ΕΕ) τουλάχιστον ως γειτονιά» με την οποία πρέπει να οικοδομήσει σχέσεις δημοκρατικές».
 
Αντίθετα, η ρητορική που αναπτύσσεται παρουσιάζει ένα μέτωπο με την Τουρκία, που «δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή και δεν είναι προς όφελός μας. Θα είναι αφέλεια να θεωρήσουμε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας», όπως εκτίμησε.
 
Οι απειλές για ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ «ορθολογικά μιλώντας» δεν θα υλοποιηθούν, εκτίμησε η ίδια, καθώς μεταξύ άλλων έχει μεγάλη ανάγκη τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.
 
«Είμαστε όμως σε εποχή που ο ανορθολογισμός έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ... εάν ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει ακροατήριο ενόψει του δημοψηδίσματος, δεν ξέρω σε τι κινήσεις μπορεί να φτάσει», συνέχισε η κ. Αναγνωστοπούλου.
 
«Θα πιστεύατε πριν μισό χρόνο ότι θα μίλαγε με τέτοιο τρόπο για ευρωπαϊκές χώρες, θα άνοιγε αυτή την αντιπαράθεση με τέτοιους όρους;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι από την άλλη πλευρά, η απαγόρευση της προεκλογικής δραστηριότητας Τούρκων πολιτικών σε ευρωπαϊκές χώρες «είναι κλείσιμο ματιού στην ακροδεξιά».

«Απομονώνουμε πολιτισμικούς εχθρούς, αυτό είναι το επικίνδυνο», προσέθεσε.
 
* Ακούστε τη συνέντευξη στη σελίδα του "Στο Κόκκινο"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)