to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:16 | 27.12.2013

Κοινωνία

Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενισχυμένους νοτιάδες στις θάλασσες περιμένουμε σήμερα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις τοπικά ισχυρές και καταιγίδες . Χιόνια θα πέσουν το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες γρήγορα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία και από τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατ΄ατόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

__________________________

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

• Να ντύνονται κατάλληλα.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .

tags: δελτίο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)