to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 03.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ξεχάσει το παρελθόν του, εμείς καλούμε πάνω από όλα τους πολίτες

Τα ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας παραμένουν επίκαιρα με ιδιαίτερο τρόπο, καθώς η Ευρώπη βάζει νέα ζητήματα για την εργασία και την Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ξεχάσει το παρελθόν του, εμείς καλούμε πάνω από όλα τους πολίτες σε μία δημοκρατική, προοδευτική συνεργασία για να πάει η Ελλάδα καλύτερα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Σχολιάζοντας τις επικρίσεις περί «πασοκοποίησης» της κυβέρνησης, με αφορμή και την σημερινή επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Φάμελλος αναρωτήθηκε «γιατί δεν κρίνουμε τους πολιτικούς από το αποτέλεσμα της πολιτικής τους και όχι από κουτσομπολιά», σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει και το βαθύτατο έλλειμμα πολιτικής».
 
«Ακόμη και η εμμετώδης συζήτηση που γίνεται ως σχόλια για τον ανασχηματισμό, με σεξιστικά σχόλια και πολλά fake news, στηρίζεται στο ότι η πολιτική της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε πρόγραμμα για την ελληνική κοινωνία. Ας μας πουν συγκεκριμένα και η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, ποια πρόταση έχουν για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, ποια για την διαμόρφωση του ρόλου της Ελλάδας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Μεσόγειο, στον παγκόσμιο αναταγωνισμό. Να μας μιλήσουν για την ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων. Όσο εξαντλούνται σε κουτσομπολιά, αποδεικνύουν το βαθύτατο έλλειμμα πολιτικής που έχουν. Ταυτόχρονα, διαφθείρουν και υποτιμούν την πολιτική συζήτηση, μεγιστοποιούν την αναξιοπιστία της πολιτικής που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν χρεοκόπησαν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την πολιτική», όπως τόνισε.
 
Εμείς», συνέχισε ο κ. Φάμελλος, «πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία στην πολιτική. Πρέπει ότι λέμε να γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ μας συνήθισε στην πολιτική ότι λέμε να μην γίνεται. Είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα, η μεγαλύτερη σκιά που άφησαν και στην Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, αλλά και στη διάθεση των Ελλήνων για πραγματική αλλαγή. Τα ζητήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας παραμένουν επίκαιρα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μιας και η Ευρώπη βάζει νέα ζητήματα για την εργασία και την Δημοκρατία. Είναι η καθημερινότητά μας, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».
 
«Στο επίπεδο της κοινωνίας, η πρότασή μας για προοδευτική, δημοκρατική συμμαχία παραμένει όλο και περισσότερο επίκαιρη. Μπορεί σε επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης το ΠΑΣΟΚ να έχει ξεχάσει το παρελθόν του, να θέλει να είναι συντηρητικότερο των συντηρητικών και νεοφιλελευθερικότερο των νεοφιλελεύθερων. Εμείς δεν μένουμε στο επίπεδο των προσώπων, καλούμε όλους τους πολιτικούς αλλά πάνω από όλα τους πολίτες. Χρειαζόμαστε δημοκρατική, προοδευτική συνεργασία για να πάει η Ελλάδα καλύτερα, γιατί απέδειξε ότι μπορεί και να είναι για πρώτη φορά συνεπής», κατέληξε.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)