to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 13.07.2015

Κοινωνία

ΣΕΒ: Η επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης χαιρετίζει τη συμφωνία

Ο ΣΕΒ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς κατέβαλε εργώδη προσπάθεια, σε συνεργασία με τη BUSINESSEUROPE, προκειμένου να αποφευχθούν εθνικά επώδυνες και οικονομικά υφεσιακές δεσμεύσεις στη νέα συμφωνία για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.


Σε αυτό το πλαίσιο, ακολουθεί η σημερινή δήλωση της BUSINESSEUROPE προς την ηγεσία της Ε.Ε., όπου αναδεικνύεται η ανάγκη λήψης ειδικότερων μέτρων για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας, καθώς και την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα μας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της BUSINΕSSEUROPE:

"Η επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης ενωμένη χαιρετίζει τον συμβιβασμό στον οποίο ομόφωνα κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ευρωζώνη δεσμεύεται να παραμείνει ενωμένη και δυνατή.  Η επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη και την πίστη στη σταθερότητα και στον δυναμισμό της ζώνης του Ευρώ.  H BUSINΕSSEUROPE προτρέπει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίξουν τον συμβιβασμό. Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα Κοινοβούλια να προσφέρουν εγκαίρως την αναγκαία στήριξη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιτυχή υλοποίηση της συμφωνίας. Η τελική επιτυχία, εξαρτάται από την έγκαιρη και με καλή πίστη εφαρμογή της συμφωνίας, που βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα που θα επιδείξουν όλες οι πλευρές.

Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας στην Ελλάδα, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μέτρων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ειδική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για την υποστήριξη της επαναλειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επείγον η Ευρώπη να επιστρέψει σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης που θα έχει ως οδηγό τις επενδύσεις. Η Ευρώπη, και η Ελλάδα ειδικά, χρειάζονται περισσότερες αποφάσεις που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και συγχρόνως θα ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους ως επενδυτικούς προορισμούς. Στόχος μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι η ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε το επίπεδο διακυβέρνησης και περαιτέρω σύγκλισης προς μια δυνατή Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση."

tags: ΣΕΒ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)