to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 14.11.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Σέσελι: Χάρηκα με τη δολοφονία Τζίντζιτς, δεν επιστρέφω οικειοθελώς στη Χάγη

Δηλώσεις του ακροδεξιού Σέρβου ηγέτη από το Βελιγράδι


Καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του Βόισλαβ Σέσελι δεν επέφερε η μακροχρόνια παραμονή του στις φυλακές του δικαστηρίου της Χάγης.

Ο ακροδεξιός, εθνικιστής πολιτικός, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του στο Βελιγράδι, εμφάνισε τον παλιό του εαυτό, αντιμετωπίζοντας με κυνικότητα ακόμη και την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς.

«Όταν δολοφονήθηκε ο Τζίντζιτς χάρηκα και δεν ντρέπομαι να το πω. Ο σερβικός λαός ελευθερώθηκε από ένα προδότη και μαφιόζο. Ο Τζίντζιτς αποτέλεσε την πιο σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της Σερβίας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σέσελι.

Με το ίδιο ύφος μίλησε και για τους πρώην κομματικούς του συνεργάτες και νυν κυβερνώντες Τόμισλαβ Νίκολιτς και Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Σέσελι χαρακτήρισε προδότες τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας και δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει οικειοθελώς στη Χάγη.

«Όταν θα με καλέσουν από το δικαστήριο της Χάγης δεν θα επιστρέψω, αλλά ούτε θα κρυφτώ. Θα περιμένω να διατάξουν τη σύλληψή μου ο Νίκολιτς και ο Βούτσιτς. Αυτό θα αποτελέσει ιστορικό και νομικό παράδοξο οι άλλοτε συνεργάτες μου, οι οποίοι ήταν συνένοχοι στα εγκλήματα πολέμου και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να με συλλαμβάνουν για να με παραδώσουν στη Χάγη», επισήμανε ο κ. Σέσελι.

Συμπλήρωσε δε, ότι, αν προσπαθήσουν να τον συλλάβουν, θα οργανωθούν μαζικές διαδηλώσεις αλλά δεν θα γίνει χρήση βίας από την πλευρά των διαδηλωτών. Ο εθνικιστής πολιτικός ανέφερε ότι «το όραμα της ''Μεγάλης Σερβίας'' παραμένει η κατευθυντήρια ιδέα για το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα», ενώ διευκρίνισε ότι πρωταρχικός πολιτικός στόχος είναι η συσπείρωση της εθνικιστικής Δεξιάς και η ανατροπή του Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)