to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 02.04.2014

Κοινωνία

Σέρρες: Στην ανακρίτρια η ογκώδης δικογραφία για το θάνατο του Ίλι Καρέλι

Στην ανακρίτρια Σερρών βρίσκεται η ογκώδης δικογραφία για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον Ίλι Καρέλι οι δεσμοφύλακες του, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στις φυλακές Νιγρίτας. Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Άμφισσας.


Οι διώξεις που ασκήθηκαν χθες από τον εισαγγελέα Άμφισσας Νίκο Αντωναράκη -για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως και πλημμελημάτων- είναι κατά παντός υπευθύνου (σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας και Μαλανδρίνου, ακόμη και αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας). Στην παρούσα φάση, ο εισαγγελέας Σερρών δεν έκρινε σκόπιμο να διευρύνει τις κατηγορίες και περιορίστηκε σε αυτές που απήγγειλε ο συνάδελφός του της Άμφισσας.

H ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή που χειρίζεται εφεξής τη δικογραφία θα αναλάβει τις επόμενες μέρες να προσωποποιήσει τις κατηγορίες, προκειμένου στη συνέχεια να καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα -ως κατηγορούμενα πια- σε απολογία. Η ίδια, πάντως, δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης -κάτι που προς το παρόν πάντως δεν έχει συμβεί- εάν και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Το βασικό αδίκημα έγινε στις Σέρρες

Η απόφαση να διαβιβαστεί η δικογραφία στις Σέρρες ελήφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που έκρινε, με βάση τα συμπεράσματα του εκεί εισαγγελέα, ότι το βασικό αδίκημα, αυτό του «διακεκριμένου βασανισμού κρατουμένου με συνέπεια τον θάνατο» τελέστηκε στις Σέρρες.

Την ίδια ώρα, «καθαρές» βγήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον 42χρονο Ίλι Καρέλι, κάτι που συνεπάγεται ότι ο Αλβανός βαρυποινίτης δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών. Οι ιστολογικές εξετάσεις -που θα ρίξουν «φως» στο εάν το τραύματα που εντόπισαν οι ιατροδικαστές στο χέρι του νεκρού Αλβανού και παρουσιάζουν εικόνα «εγκαυματικής επιφάνειας» προήλθαν από ηλεκτροσόκ- θα διενεργηθούν σε εργαστήρι των Αθηνών και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

tags: Καρέλι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)