to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 12.05.2015

Διεθνή

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ ξαναχτύπησε το Νεπάλ - Τους 47 έφτασαν οι νεκροί

Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις δέκα χλμ και έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Στους 47 οι νεκροί σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες.


Νεότερη ενημέρωση: 

Οι νεκροί από το χτύπημα που προκάλεσε ο νέος σεισμός των 7,3 Ρίχτερ σε Νεπάλ και Ινδία, την Τρίτη, έφτασαν τους 47.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι επισήμως ο απολογισμός ανέρχεται στους 42 νεκρούς.

Πέντε είναι τα θύματα σε γειτονικά με το Νεπάλ κρατίδια της Ινδίας, με τα τέσσερα να χάνουν τη ζωή τους στο Μπιχάρ και ένα στο Ουτάρ Πραντές.
 

-------------


Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίτερ έπληξε το Νεπάλ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:45 τοπική ώρα (10:05 ώρα Ελλάδας). Κτίρια ταρακουνήθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ινδίας ενώ στο Κατμαντού οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.To επίκεντρο της δόνησης ήταν σε απομακρυσμένο σημείο, στα σύνορα με την Κίνα.  Μετά τον ισχυρό σεισμό ημειώθηκε στη συνέχεια και δεύτερη μετασεισμική δόνηση, 6,3 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 16 άτομα σκοτώθηκαν. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιντουπαλτσόκ, ανατολικά του Κατμαντού, πόλη η οποία θρήνησε τα περισσότερα θύματα από τον σεισμό της 25ης Απριλίου, δήλωσε ο διοικητής της Κρίσνα Γκουαγιάλι και πρόσθεσε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Θιβέτ.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ντολάκα, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα, είπε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

 Κτήρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο ισχυρό σεισμό πριν από τρεις εβδομάδες, κατέρρευσαν πλήρως.

Οι αρχές του Νεπάλ έκλεισαν το αεροδρόμιο του Κατμαντού, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιρέντρα Πρασάντ Σρέστα, υπεύθυνος του διεθνούς αεροδρομίου Τριμπουβάν.

Σημειώνεται, ότι ο νέος μεγάλος σεισμός χτύπησε μόλις λίγες βδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 25 Απριλίου των 7,8 Ρίχτερ που στοίχισε την ζωή σε 8.1150 ανθρώπους και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο Νεπάλ.

Δείτε βίντεο από την στιγμή του σεισμού στο κοινοβούλιο του Νεπάλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)