to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 30.11.2022

Κοινωνία

Ανησυχία από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Διαρκείς μετασεισμοί μικρής έντασης

Σημειώθηκε το βράδυ Τρίτης (29/11), στις 10.06 το βράδυ, σε απόσταση 56 χλμ. βορειοανατολικά των Αθηνών - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Διαρκείς μετασεισμοί τη νύχτα


Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.0 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 56 χλμ. ΒΑ των Αθηνών κατέγραψε στις 22:06 το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Ψυχραιμία  συνιστά ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά και τον νέο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ , σημειώνοντας: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, πρόσθεσε, ελπίζω να μην έχουμε κάτι σημαντικό τη νύχτα και αύριο το πρωί θα το μελετήσουμε περισσότερο». Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Αττική και είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί.

41 σεισμοί σε 12 ώρες

41 σεισμοί σε 12 ώρες στην περιοχή του Μαρμαρίου, έντασης έως 2,9R, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 12 ώρες (από τις 10 το βράδυ της Τρίτης ως τις 10 το πρωί της Τετάρτης 30/11):

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές μετά τη σεισμική δόνηση των  5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έκανε γνωστό το Πυροσβεστικό Σώμα. Διευκρίνισε πως δεν έλαβε καμία κλήση.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή μετά τη σεισμική δόνηση.πιπλέον, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.  Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)