to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 09.01.2020

πηγή: Αστραπάρης

Πολιτική

Σε βέρτιγκο η κυβέρνηση για το προσφυγικό, «εξαντλείται» σε συσκέψεις

Σε πλήρη απραξία, συνάμα δε και σύγχυση φαίνεται ότι έχει περιέλθει το κυβερνητικό επιτελείο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αφού εδώ και περίπου δύο μήνες κυριολεκτικά δεν κουνιέται φύλλο.


Όπως γράφει το astraparis.gr από τη Χίο, όπου το πρόβλημα με τις άθλιες συνθήκες στο καμπ της ΒΙΑΛ (με χωρητικότητα 1.200 ατόμων, καλούνται να επιβιώσουν εκεί 5.000 άνθρωποι) συνεχώς διογκώνεται:

Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η δημιουργία των υπερδομών 5.000+ ανθρώπων στα νησιά, της Χίου περιλαμβανομένης, ενώ έχει εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε άλλη ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος.

Οι πολυδιαφημισμένες πολύ-υπουργικές συσκέψεις, μία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και άλλη μία την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, είναι κυριολεκτικά άνευ οποιουδήποτε άλλου ουσιαστικού αντικειμένου, πέραν εκείνου της χωροθέτησης των νέων κλειστών κέντρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η οποία ενώ έχει λάβει ήδη την απάντηση των τοπικών κοινωνιών και στη Χίο και στην Λέσβο, αλλά και στην Σάμο, όπου ήδη κατασκευάζεται ένα νέο κέντρο, επιμένει στην μονομανία της.

Ενώ είναι δεδομένη η άρνηση των δημοτικών συμβουλίων να συναινέσουν (όλα έχουν πάρει αρνητικές αποφάσεις) η κυβέρνηση επαναφέρει σε ό,τι αφορά τη Χίο το θέμα του Αίπους, κάτι που κατά βάθος ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί της φαίνεται να το πιστεύουν.

Εξαντλουμένης όλης της κυβερνητικής δραστηριότητας στην αναζήτηση των χώρων για τα νέα κέντρα στα νησιά, έχει σταματήσει η οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργίας χώρων υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Όλα έχουν αφεθεί στις καιρικές συνθήκες για τον περιορισμό των ροών από τα τουρκικά παράλια, οι οποίες όσο λίγες και αν είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται να προστεθούν στους υπάρχοντες υπερπληθυσμούς όλων των κέντρων στα νησιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)