to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 04.04.2015

Πολιτική

Σε παρόμοια γραμμή οι ανακοινώσεις ΝΔ και Ποταμιού για την Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την κοινοβουλευτική επιτροπή για το χρέος, κάνοντας λόγο για «νέο θεσμικό ατόπημα», ενώ το Ποτάμι με τη σειρά του αναφέρει πως στην εκδήλωση δεν προσκλήθηκε το κόμμα και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης.


Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης αναφέρει: «Αφού απέσυραν οριστικά από την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «φιέστα» και για «παραβίαση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης. Αυτές είναι διχαστικές επιλογές μονοκομματικού κράτους».

Το Ποτάμι με τη σειρά του, κατηγορεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της», καθώς στην εκδήλωση δεν προσκλήθηκε το κόμμα και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης.

«Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να αποκλείει από μια τέτοια εκδήλωση κοινοβουλευτικά κόμματα; Με ποιο δικαίωμα στέλνει προσκλήσεις σε όσους εκείνη επιθυμεί, εμπλέκοντας στα προσωπικά της παιχνίδια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Με τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διαλύονται και οι όποιες αμφιβολίες διατύπωναν κάποιοι για το αν έπρεπε να αποχωρήσει Το Ποτάμι από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να προεδρεύει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

(πληροφορίες από In.gr)

Διαβάστε ακόμη: Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει με τίποτα έλεγχο του χρέους: Επίθεση στην κυβέρνηση και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)