to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:43 | 31.03.2017

Κοινωνία

Στην Εντατική του Ευαγγελισμού ο 29χρονος πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε στο χότσποτ της ΒΙΑΛ στη Χίο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ο 29χρονος Σύριος πρόσφυγας που χθες το μεσημέρι (30/3/2017) αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ στη Χίο, και φέρει εγκαύματα πάνω από το 85% του σώματός του.


Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο 29χρονος Σύριος  πρόσφυγας που χθες το μεσημέρι αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ στη Χίο, και φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9.30 μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής 31/3, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά ιδιαίτερα δύσκολη.

Με την αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε για νοσηλεία αρχικά στον «Ευαγγελισμό» και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός που στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια της τάξης του  7% περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να γίνει επέμβαση στο χέρι του.

Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση. Οι πληροφορίες μας λένε ότι από το πρωί χθες ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και μάλιστα τον μετέφεραν πριν το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου· ώστε να τον καθησυχάσουν ότι η αίτησή του για άσυλο θα γίνει κανονικά. Παρόλα αυτά επιστρέφοντας στο κέντρο της ΒΙΑΛ είχαμε αυτή την εξέλιξη. (πληροφορίες: Chiosnews.com)

 
Σύμφωνα με βίντεο, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύρος μέσα στον χώρο καταγραφής, με δεκάδες άλλους πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά γύρω του, τους οποίους απομάκρυναν αστυνομικοί, περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και απειλούσε να βάλει φωτιά, ενώ ζητούσε να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο.

Ενας από τους αστυνομικούς που απομακρύνει τους άλλους πρόσφυγες, γυρίζει ξαφνικά προς τον 29χρονο, ο οποίος του έχει γυρισμένη την πλάτη ενώ συνομιλεί με άλλους αστυνομικούς, και τον πλησιάζει από πίσω θέλοντας προφανώς να του αποσπάσει το μπιτόνι και τον αναπτήρα, αιφνιδιάζοντάς τον.

Ακολούθησε μάχη που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου πάνω στον τοίχο και να ξεσπάσει η φωτιά.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος Σύρος πρόσφυγας, με καταγωγή από τη Χάμα σύμφωνα με κάποιες αναφορές στα social media, ήρθε στη Χίο στις 22 Μαρτίου 2017, και έφτασε σε απόγνωση μέσα σε μια βδομάδα παραμονής στον χώρο της ΒΙΑΛ. Στη ΒΙΑΛ διαμένουν περί τους 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε κοντέινερ, ενώ στο κεντρικό κτίριο που υπάρχει στεγάζονται οι υπηρεσίες ασύλου κ.λπ. 

Συνολικά στα νησιά του Αιγαίου παραμένουν εγκλωβισμένοι 14.000 πρόσφυγες, με την αγωνία τους να κορυφώνεται τον τελευταίο καιρό λόγω ανησυχιών για άμεση έναρξη των απελάσεων, καθώς ετοιμάζονται τα «προαναχωρησιακά κέντρα» με πρώτο αυτό της Κω. Τα κρούσματα αποπειρών αυτοκτονίας είναι συχνότατα, ωστόσο συνήθως είναι ελαφριάς μορφής και αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)