to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 23.09.2020

Οικονομία

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η «Ναυτεμπορική» - Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Μετά την υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης οι απαιτήσεις των εργαζομένων μεταφέρονται στο σκέλος της ικανοποίησης των πιστωτών από το εκπλειστηρίασμα.


Η «Ναυτεμπορική» υπάγεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο αποδέχθηκε τη σχετική αίτηση που είχε υποβάλει η Eurobank.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τη θέση του ειδικού διαχειριστή θα λάβει η Grant Thornton, η οποία θα βρίσκεται υπό την επικουρεία του νομικού γραφείου Αγγελίδη. Τα περιουσιακά στοιχεία της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας θα εκποιηθούν στη βάση του μοντέλου ΔΟΛ, το οποίο θεωρήθηκε επιτυχημένο.

Σημειώνεται ότι για σήμερα (Τετάρτη 23/9/20) έχει προκηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργία στην εφημερίδα και στο site λόγω των καθυστερήσεων στην πληρωμή δεδουλευμένων (τρεις μισθοί και επίδομα αδείας). Μετά την υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης οι απαιτήσεις των εργαζομένων μεταφέρονται στο σκέλος της ικανοποίησης των πιστωτών από το εκπλειστηρίασμα.

Όπως σχολιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα προβλήματα της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ήταν γνωστά στον χώρο των ΜΜΕ από το 2017. Γνωστή όμως ήταν και η… σχετική χαλαρότητα με την οποία τα αντιμετώπιζε η ιδιοκτησία των αδελφών Αθανασιάδη όλο αυτό το διάστημα.

Η Eurobank, πριν φτάσει στην κατάθεση αιτήματος ειδικής διαχείρισης (Ιούνιος 2019), είχε καταγγείλει τα δάνεια της εταιρείας, τα οποία υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Ταυτόχρονα η «Ναυτεμπορική» έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς 6 εκατ. ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)