to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 21.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων

Στον ρυθμό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς και οι ειδικευμένοι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, που προχωρούν σε επ’΄ αόριστον επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή των χρωστούμενων εφημεριών τους. Αυτό αποφασίσθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων και του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών που πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης στο Νοσοκομείο θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.


Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων «η διοίκηση και η Πολιτεία πρέπει να καταλάβουν ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία, όπως ορίζει τουλάχιστον ακόμη το Σύνταγμα και η υπάρχουσα νομοθεσία. Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, τη δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του Νοσοκομείου μας».


«Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η δραματική μείωση των μισθών, θίγει τους γιατρούς, έτσι ώστε η υπερωριακή απασχόληση (εφημερία) είναι αναγκαστική δεύτερη δουλειά. Δυστυχώς, η μνημονιακή πολιτική θέλει  τους γιατρούς - ζητιάνους για ψίχουλα. Δεν θέλει γιατρούς με ήθος και αξιοπρέπεια, θέλει γιατρούς εξαθλιώσιμους και εκβιάσιμους. Θέλει τους νέους γιατρούς να κυνηγούν το όνειρο για ειδίκευση και μια θέση εργασίας όνειρο απατηλό. Θέλει τους γιατρούς να δουλεύουν 70 - 80 ώρες την εβδομάδα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των αρρώστων και να μην τους πληρώνουν ούτε αυτή την υπερωριακή εργασία.


Γι’ αυτούς τα Νοσοκομεία πρέπει να γίνουν επιχειρήσεις που θα φέρνουν κέρδη στο κράτος ή κέρδη στα ιδιωτικά κέντρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί του Νοσοκομείου οι οποίοι διεκδικούν «ένα σύστημα υγείας υψηλού ποιοτικά επιπέδου, δωρεάν για όλους, που να μην λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δεν δεχόμαστε περίθαλψη για τους έχοντες».


Παράλληλα, οι γιατροί του Νοσοκομείου ζητούν τη συμπαράσταση του χανιώτικου λαού: «Φίλε Χανιώτη, η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι. Διεκδίκησε μαζί μας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. Σου αξίζει. Δεν ζητάς ελεημοσύνη. Η λογική των περικοπών του κονδυλίου της εφημερίας οδηγεί τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με γιατρούς που δεν πληρώνονται».


Παράλληλα καλούν τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα πολιτικά κόμματα, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, τα Σωματεία να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα τους και να πιέσουν με κάθε τρόπο για την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών, ώστε να μην διαλυθεί το Νοσοκομείο και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απεργία διαρκείας.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Εν τω μεταξύ συνεχίζουν σήμερα για τέταρτη ημέρα την επ’ αόριστον αποχή από τα τακτικά πρωινά τους καθήκοντα αλλά όχι από τις εφημερίες, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά. Όπως επεσήμανε ο γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών του Νοσοκομείου, κ. Νίκος Δασκαλάκης, «τα προβλήματα είναι κοινά τόσο των ειδικευμένων γιατρών όσο και των ανειδίκευτων. Ο αγώνας μας βλέπουμε ότι δικαιώνεται καθώς από σήμερα η ΕΓΕΣΥΧ βρίσκεται στο πλευρό μας και επίσημα. Μας στηρίζει και τη στηρίζουμε. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε».



πηγή: www.goodnet.gr
tags: Χανιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)