to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 15.07.2016

Διεθνή

Σε επιφυλακή και η Βρετανία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

H βρετανική αστυνομία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε ισχύ κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επίθεση που συγκλόνισε τη Νίκαια της Γαλλίας, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


 

«Η αστυνομία αξιολογεί την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και επανεξετάζει τα μέτρα αναφορικά με τις μαζικές δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην χώρα τις επόμενες επτά ημέρες» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους.

Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων συγκλήθηκε σήμερα για να συζητήσει τους τρόπους που θα ενεργήσει μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Μέι επισήμανε επιπλέον ότι ένας μικρός αριθμός Βρετανών τραυματίστηκε στην επίθεση.

Στο μεταξύ η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε σήμερα ότι η χώρα της στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας.

«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο (Φρανσουά) Ολάντ σήμερα και θα επισημάνω ότι η Βρετανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σήμερα όπως βρέθηκε τόσο συχνά και στο παρελθόν» τόνισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ανακοίνωσε ότι και η βρετανική πρωτεύουσα θα «προχωρήσει στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι σήμερα θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από αυτήν την επίθεση. Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης κι εγώ ο ίδιος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για εγγυηθούμε την ασφάλεια των Λονδρέζων» τόνισε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Ο Χαν έστειλε το μήνυμα ότι οι «Λονδρέζοι είναι ενωμένοι σήμερα μπροστά στην οδύνη της Νίκαιας και ολόκληρης της Γαλλίας».

«Είμαστε επίσης ενωμένοι στην αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε να καταπολεμήσουμε στις ρίζες τους εκείνους που, μέσω αυτής της ειδεχθούς ενέργειας, επιχειρούν να μας διχάσουν».

«Δεν θα νικήσουν. Ούτε στη Γαλλία ούτε στο Λονδίνο. Πουθενά» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Θα νικήσουμε αυτήν την τοξική ιδεολογία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)