to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 07.06.2016

Κοινωνία

Σε διαρκή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Athens Ledra

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η τριμερής συνάντησης του υπουργείου Εργασίας, της εταιρείας και των εργαζομένων του Athens Ledra μία βδομάδα μετά το λουκέτο. Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο την Πέμπτη στις 15:00 και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει.


Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η τριμερής συνάντησης του υπουργείου Εργασίας, της εταιρείας και των εργαζομένων του Athens Ledra μία βδομάδα μετά το λουκέτο.  Στόχος φέρεται να είναι το ξενοδοχείο να βγει στο σφυρί μέχρι τις 13 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όμως, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και την παραμονή τους στις θέσεις τους με πλήρη δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν τους τρεις μήνες, καθώς είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου. Το ξενοδοχείο έχει συσσωρευμένα χρέη που αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 30 εκατ. είναι προς την ALPHA ΒΑΝΚ . 

Παράλληλα, το πρόγραμμα δράσης για τη συνέχιση του αγώνα διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά και της καταβολής των δεδουλευμένων καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στο λουκέτο του ξενοδοχείου γνωστοποίησε το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιούνη.

Η συνέντευξη δόθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου «που έμεινε με απόφαση των ιδιοκτητών χωρίς πελάτες, αλλά με απόφαση των εργαζομένων παραμένει ανοιχτό για να στεγάσει τον αγώνα 200 εργατικών οικογενειών για δουλειά με δικαιώματα», όπως ανέφερε εισηγητικά, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Μπάμπης Ντότσικας.

«Είμαστε εδώ για να αποφασίσαμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για αυτό που μας στέρησαν αυτοί που δεν στερήθηκαν ποτέ τίποτε: Τον κόπο από τη δουλειά μας, την προσδοκία μας να πάρουμε κάποτε σύνταξη, τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», σημείωσε ο Μπάμπης Ντότσικας.

Παρουσίασε ακόμα το πρόγραμμα δράσης που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση:

- Την Πέμπτη 9 Ιούνη, το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ένωση Ξενοδόχων, στέλνοντας μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουν να αξιοποιούν την κατάσταση στο «Athens Ledra» για να συμπιέσουν κι άλλο τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. 

- Την Παρασκευή 10 Ιούνη, στις 3 μμ, καλούν σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους του κλάδου στο ξενοδοχείο.

- Τη Δευτέρα 13 Ιούνη, το βράδυ, απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που στηρίζει τον αγώνα τους να διασκεδάσουν μαζί, με τραγούδι και χορό, στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Με πληροφορίες από efsyn.gr, 902.gr

tags: Ledra Athens

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)