to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 18.10.2017

Πολιτική

«Σας θέλουμε δίπλα μας στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την Υγεία»: Το μήνυμα του Γ. Γιαννόπουλου προς την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Την αλλαγή προσανατολισμού και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας που θα εφαρμόζονται στην κοινότητα και με απόλυτη προτεραιότητα στην παρέμβαση στον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, που αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κατά την εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας


Ο χαιρετισμός του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου στην επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας:

Θα ήθελα καταρχάς, να σας ευχαριστήσω και εκ μέρους του Υπουργού, που σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό, για την τιμητική πρόσκληση στη σημερινή επετειακή εκδήλωση «70 χρόνια Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία».

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.) από το 1948 που ιδρύθηκε υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα το σκοπό της δημιουργία της που είναι η προαγωγή της καρδιολογίας και των συναφών κλάδων, η επιδίωξη των καλύτερων επιστημονικών και επαγγελματικών συνθηκών εργασίας για τα μέλη της και η οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων – διαλέξεων. Σήμερα η Ε.Κ.Ε. εκπροσωπεί 2.200ους περίπου καρδιολόγους, οι οποίοι καθημερινά υπηρετούν με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξίσου υψηλό αίσθημα ευθύνης τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Κ.Ε. με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της (εκπαίδευση γιατρών στην περιφέρεια, εκπαίδευση καρδιολόγων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανάπτυξη της έρευνας σε καρδιολογικές κλινικές, καμπάνιες.

ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης κ.α.) συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης στο συγκεκριμένο κλάδο και αποτελεί πολύτιμο αρωγό για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην προσπάθειά της να ενσωματώνει συνεχώς, τις βέλτιστες πρακτικές στην πολιτική υγείας που εφαρμόζει. Θα έλεγε κανείς ότι το έργο της Ε.Κ.Ε., δεν έχει αναγνώριση μόνο από την επιστημονική κοινότητα και από τους κρατικούς φορείς, αλλά και από την κοινωνία γενικότερα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε πολλά επίπεδα, αφού μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ανάσχεσης της κατάρρευσης του συστήματος υγείας και είμαστε σε θέση πλέον να σχεδιάζουμε το μέλλον, έστω και υπό καθεστώς δημοσιονομικής στενότητας και εποπτείας.

Σε αυτή την μεταρρυθμιστική προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

Σας θέλουμε δίπλα μας με την επιστημονική στήριξη της προσπάθειας μας για αλλαγή προσανατολισμού και αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην κατάρτιση και στη συμβολή με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας που θα εφαρμόζονται στην κοινότητα και με δεδομένη την απόλυτη προτεραιότητα που πρέπει να δίνει μια οργανωμένη κοινωνία στην παρέμβαση στον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, που αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου.

Σας θέλουμε δίπλα μας στην προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικευμένων.

Σας θέλουμε δίπλα μας στην σοβαρή προσπάθεια να εναρμονίσουμε την καθημερινή ιατρική πρακτική (συνταγογράφηση, παραπομπές) με τη λογική των υποχρεωτικών θεραπευτικών/διαγνωστικών αλγορίθμων – πρωτοκόλλων και των μητρώων χρονίων παθήσεων.

Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε σε αυτό το κάλεσμα μας, όπως με συνέπεια και αίσθηση κοινωνικής ευθύνης κάνετε μέχρι σήμερα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)