to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 19.07.2019

Διεθνή

Σάντερς εναντίον Γουόρεν και Μπάιντεν εναντίον Χάρις τα ζευγάρια στη δεύτερη τηλεμαχία των Δημοκρατικών

Μπέρνι Σάντερς εναντίον Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Τζο Μπάιντεν εναντίον Καμάλα Χάρις τα ζευγάρια των αντιπάλων στον δεύτερο γύρο των τηλεμαχιών για το χρίσμα των Δημοκρατικών


Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις θα βρεθούν και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο στο δεύτερο γύρο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων για την επιλογή προεδρικού υποψηφίου στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η δεύτερη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την 31η Ιουλίου, αφού το CNN ολοκλήρωσε την σχετική διαδικασία για την κατάταξη των προεδρικών υποψηφίων σε ομάδες, σύμφωνα με το “Politico.”

Οι Γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς κι Ελίζαμπεθ Γουόρεν θα λάβουν μέρος στην νύχτα της πρώτης τηλεοπτικής συζήτησης (30η Ιουλίου).

Οι είκοσι διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών έχουν μοιραστεί σε τρεις ομάδες, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων τους στις δημοσκοπήσεις, ενώ η επιλογή για την συμμετοχή τους στις δύο νύχτες των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων έγινε ζωντανά και τυχαία.

Η Χάρις κι ο Μπάιντεν είχαν μία φραστική αντιπαράθεση στον πρώτο γύρο κι αναφορικά με την στάση του πρώην αντιπροέδρου σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων κατά το παρελθόν. Μεταξύ αυτών και η αντίθεσή του για την εμπλοκή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην μεταφορά με λεωφορεία έγχρωμων μαθητών σε σχολεία, αλλά και η συνεργασία του με γερουσιαστές που υποστήριζαν πολιτικές φυλετικών διακρίσεων. Οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο στην διάρκεια του δεύτερου γύρου των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων στο τέλος Ιουλίου.

Ο Γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ θα βρεθεί επίσης δίπλα στον Μπάιντεν με το ενδεχόμενο πρόκλησης μιας μεταξύ τους φραστικής αντιπαράθεσης να παραμένει ανοιχτό. Οι δύο τους αντάλλαξαν φραστικά πυρά για τα σχόλια που έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με την συνεργασία του με γερουσιαστές που ήταν υπέρ των φυλετικών διακρίσεων.

Την πρώτη νύχτα του δεύτερου γύρου των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων για τους Δημοκρατικούς, ο Σάντερς και η Γουόρεν θα βρεθούν στις δύο κεντρικές θέσεις πάνω στην σκηνή.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους από την Αϊόβα κι αφού είχε γίνει η επιλογή για τον δεύτερο γύρο, η Γουόρεν δήλωσε “ενθουσιασμένη” με το αποτέλεσμα για την θέση της στο τηλεοπτικό πάνελ.

“Ο Μπερνι κι εγώ είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε συνεργαστεί σε πολλά θέματα,” είπε η Γουόρεν.

Ο κυβερνήτης Στιβ Μπούλοκ θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην τηλεμαχία, καθώς είχε αποτύχει να επιλεγεί στον πρώτο γύρο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου. Ο ίδιος αντικαθιστά το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Έρικ Σουάλγουελ, που βγήκε εκτός διαδικασίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δεύτερος γύρος των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων θα μεταδοθεί ζωντανά από το CNN, ενώ θα διεξαχθεί στο Ντιτρόιτ.

Στην τηλεμαχία της πρώτης νύχτας (30η Ιουλίου) θα λάβουν μέρος: ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ο δήμαρχος Πέτε Μπάτιγκιεγκ, η Γερουσιαστής Έϊμι Κλόμπουτσαρ, το πρώην μέλος της Βουλής των Αντοπροσώπων Μπέτο Ο’Ρουρκ, ο κυβερνήτης Στιβ Μπούλοκ, το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Ντέλανι, ο πρώην κυβερνήτης Τζον Χάικενλουπερ, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τιμ Ράιαν, αλλά και η συγγραφέας Μάριαμ Γουίλιαμσον.

Στην τηλεμαχία της δεύτερης νύχτας (31η Ιουλίου) θα λάβουν μέρος: ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η Γερουσιαστής Καμάλα Χάρις, ο Γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, ο πρώην υπουργός Αστικής Ανάπτυξης Χουλιάν Κάστρο, ο επιχειρηματίας Άντριου Γιανγκ, ο Γερουσιαστής Μάικλ Μπένετ, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τουλσί Γκάμπαρντ, η Γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ, αλλά κι ο κυβερνήτης Τζέι Ινσλί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ από “Politιco”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)