to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 30.06.2013

Πολιτική

Σαμαράς - Βενιζέλος Α.Ε.

Tου Βασίλη Μουλόπουλου


Εντάξει, μετά την ομολογία Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο ότι "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε νέα μέτρα" και τις δηλώσεις Βενιζέλου ότι "το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την ιστορική του ευθύνη για να σώσει τη χώρα", το πιάσαμε το υπονοούμενο. Αυτή η μονοκομματική κυβέρνηση του δικομματισμού ετοιμάζεται για εκλογές λίαν συντόμως. Ως τότε όμως θα πνιγούμε στα σκουπίδια. Θα τους δούμε να παλεύουν, όχι στα μαρμαρένια αλώνια της πολιτικής αλλά της χωματερής.

Η ανίερη συμμαχία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχει πλέον υπερβεί την τραγική της διάσταση, ζούμε και θα ζήσουμε σκηνές από μια πολιτική comedia grotesca

Ο βόθρος θα ξεχειλίσει και θα πνιγούμε στα λύματα: λαμογιές, μίζες, κατάχρηση εξουσίας, εκβιασμοί, πλαστογράφηση στοιχείων και οικονομικών μεγεθών, παραχώρηση του δημόσιου συμφέροντος στα ιδιωτικά συμφέροντα. Γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους είναι μετρημένος και θα προσπαθήσουν να τον αξιοποιήσουν επικερδώς. Πολιτικά και οικονομικά.

Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απελπιστική θέση. Πιπιλάνε συνεχώς και εμφανώς τρομοκρατημένοι την ίδια καραμέλα της πιστής εφαρμογής του Μνημονίου και παράλληλα υπόσχονται "καταπολέμηση της ανεργίας, ανάπτυξη, προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και εθνικής κυριαρχίας" αδιαφορώντας για τη γελοιότητα αυτών που λένε.

H νέα πολιτική συμμαχία Σαμαρά Βενιζέλου δεν είναι ευκαιριακή. Έχει συγκεκριμένη ταυτότητα: τη δημιουργία ενός αυταρχικού συντηρητικού σχηματισμού: του ΜεΝεΠα (Μεγάλη Νεοφιλελεύθερη Παράταξη). Μιας πολυσυλλεκτικής ομπρέλας εξουσίας που θα προσπαθήσει να καλύψει τη χώρα από την Άκρα Δεξιά ως το πάλαι ποτέ (λεγόμενο) εκσυγχρονιστικό Κέντρο, εξαφανίζοντας τη ΔΗΜ.ΑΡ. Έτσι, δεν έχει νόημα να συζητάμε για ιδεολογικές διαφορές μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς. Η πορεία θα είναι κοινή και οι ρήξεις θα αφορούν μόνο τους ρόλους και τις θέσεις εξουσίας.

Η νέα προγραμματική συμφωνία είναι η ίδρυση της "Ελλάς Α.Ε." και αφορά στη μοιρασιά των κερδών μεταξύ του βασικού μετόχου, της Ν.Δ. και της τσόντας του ΠΑΣΟΚ. Τόσα ρουσφέτια εμείς, τόσα εσείς, τόσους κομματικούς διορισμούς εμείς, τόσους εσείς, τόσα δωράκια σε μεγαλοεπιχειρηματίες εμείς, τόσα εσείς, τόσο πολιτικό χρήμα εμείς, τόσο εσείς.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με ό,τι πραγματικά μετράει στη ζωή του πολίτη; Με τον αγώνα του για επιβίωση, τις αγωνίες του για το αύριο, τη χαμένη αξιοπρέπειά του, την ιστορική μνήμη του, την καθημερινή του σχιζοφρένεια; Καμία. Δεν τον αφορούν. Αλλά για αυτό το διοικητικό συμβούλιο της "Σαμαράς - Βενιζέλος Α.Ε." δεν ενδιαφέρεται. Ένας θίασος σκιών σε μια παράσταση εκτός τόπου και χρόνου.

Η ανίερη συμμαχία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχει πλέον υπερβεί την τραγική της διάσταση, ζούμε και θα ζήσουμε σκηνές από μια πολιτική comedia grotesca.

Αυτή είναι η νέα Ελλάδα στην οποία μας οδηγούν αλαλάζοντας στα τηλεπαράθυρα οι κλόουν και οι παλιάτσοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές είναι οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Η καταστροφή της χώρας και οι ανθρωποθυσίες των κατοίκων της για την πολιτική και ατομική τους επιβίωση. Η πολιτική της αρπαχτής και οι πολιτικοί à la carte.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)