to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 05.10.2015

Διεθνή

Σαλός στην Τουρκία με την εικόνα αστυνομικών δυνάμεων να σέρνουν νεκρό Κούρδο διαδηλωτή στους δρόμους της πόλης

Σάλο προκαλεί στην Τουρκία η πρωτοφανής κίνηση των αρχών ασφαλείας να σύρουν νεκρό Κούρδο στους δρόμους της πόλης Σιλβάν για "παραδειγματισμό". Απαράδεκτό χαρακτήρισε το γεγονός ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβούτογλου ο οποίος καταδίκασε το γεγονός ωστόσο χαρακτήρισε τον νεκρό τρομοκράτη


Το βίντεο που κάνει τον γύρο των social media στην γειτονική χώρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για την στάση του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλλει στην πόλη της ΝΑ Τουρκίας σκορπώντας τον θάνατο.

NEW VIDEO: Turkish security services drag a Kurdish man through the streets of #Silvan #Turkey - @MungkeTengri pic.twitter.com/Yp3CVKeEaW

— Conflict News (@Conflicts) Οκτώβριος 4, 2015

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο βίαιο περιστερικό σε βάρος Κούρδων πολιτών. Σε άλλη περίπτωση τούρκος αστυνομικός βγάζει το περίστροφο και απειλεί δημοσιογράφο  του Κουρδικού Πρακτορείου ειδήσεων επειδή κάλυπτε την επέμβαση του τουρκικού στρατού στην πόλη Σιλβάν.

Νταβούτογλου: «Aπαράδεκτο να μεταχειρίζονται έναν νεκρό κατ' αυτόν τον τρόπο»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο τη μετάδοση βίντεο που δείχνει το πτώμα Κούρδου αντάρτη που τον έχουν δέσει από τον λαιμό σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και το σέρνουν στους δρόμους του Σιλβάν, στην ΝΑ Τουρκία .

"Είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται έναν νεκρό κατ' αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό τρομοκράτη", τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ρητώς την αυθεντικότητα του βίντεο και των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter.

Ο Νταβούτογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι HaberTurk TV. Οι εικόνες φαίνεται ότι βιντεοσκοπήθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ η οποία αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων από τον Ιούλιο, όταν κατάρρευσε η εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

"Το υπουργείο Εσωτερικών (...) θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα, όχι για το ίδιο το επεισόδιο αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο", πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)