to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:10 | 17.11.2017

Πολιτική

Σ. Κοντονής: Ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, να μπει τάξη στο πολεοδομικό (βίντεο)

"Η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής ότι έχει την πολιτική βούληση να σταματήσει ο καταστροφικός κατήφορος με μέτρα υπέρ του περιβάλλοντος και επιχειρώντας να βάλει τάξη στο πολεοδομικό" είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο


"Δασικοί χάρτες, χαρτογράφηση πόλεων, κτηματολόγιο έπρεπε να είχαν λειτουργήσει εδώ και χρόνια δεν λειτούργησαν για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πληρώνουμε τα λάθη δεκαετιών" υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

"Η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής ότι έχει την πολιτική βούληση να σταματήσει ο καταστροφικός κατήφορος με μέτρα υπέρ του περιβάλλοντος και επιχειρώντας να βάλει τάξη στο πολεοδομικό", τόνισε

"Να τερματιστεί ο άναρχος τρόπος δόμησης, απότοκο του πελατειακού κράτους" συμπλήρωσε ο υπουργός. "Να σταματήσουμε την καταστροφή, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους με τρόπο άδικο και τραγικό. Να σταματήσουμε να επεμβαίνουμε στη φύση με τρόπο καταστροφικό και μετά να θρηνούμε στα ερείπια που δυστυχώς εδώ δεν έχουμε μόνο ερείπια αλλά απώλεια ανθρώπινων ζωών".

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ο νόμος Παρασκευόπουλου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, το πόθεν έσχες των δικαστών βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της κουβέντας.

Ο κ. Κοντονής πρότεινε ο ευνοϊκός για τους κρατούμενους νόμος Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκε μεγάλος αριθμός κρατουμένων να παραταθεί για ένα έτος.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη χώρων για τη διεξαγωγή της, αλλά η δίκη διεξάγεται με άψογη δικονομική διαδικασία.

Με αφορμή την άδεια που χορηγήθηκε στο μέλλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε ότι είναι σύμφωνος με το καθεστώς χορήγησης των αδειών των κρατουμένων και ότι με το νέο σχέδιο Σωφρονιστικού Κώδικα δεν αλλάζει κάτι το ουσιαστικό. Συμπλήρωσε ότι η μεταμέλεια του κατηγορούμενου για τις πράξεις του δεν αποτελεί βάσει του νόμου προϋπόθεση για την χορήγηση των αδειών των κρατουμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)