to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 26.09.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση προχωρά με ηρεμία και σταθερότητα κόντρα στο κλίμα προπαγάνδας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα - ΜΜΕ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο» σημείωσε ότι ασκείται μια πίεση σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να δημιουργηθεί ένα κλίμα προπαγάνδας προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση προχωρά με ηρεμία, με σταθερότητα χωρίς κραυγές. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως η τράπεζα της Ελλάδος έχει παραπέμψει και άλλα πορίσματα στον εισαγγελέα που αφορά τον ΔΟΛ και την Alpha Bank και ξέρουμε πως έχουν ασκηθεί και διώξεις.


Αναφερόμενος στη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής τόνισε πως «έχουμε ολοκληρώσεις με την εξέταση των τραπεζικών στελεχών, έχουμε ολοκληρώσει με από τις συστημικές τράπεζες με την πρώην Αγροτική και την Αττικής, εκκρεμούν από τον χώρο των ΜΜΕ οι καταθέσεις του κ. Αναστασιάδη και στου κ. Κυριακού, του κ. Τζίκα και του Γιαννίκου».

Αύριο ξεκινούμε με τις καταθέσεις 4 στελεχών της τράπεζας της Ελλάδος μεταξύ των οποίων του κ. Προβόπουλου και του κ. Στουρνάρα και απομένει η συζήτηση για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα που θα αναδειχθούν από αυτή τη διαδικασία η τραπεζική λειτουργία και η συνταγματική επιταγή για την αδειοδότηση των καναλιών. «Σε σχέση με το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής επειδή αυτό που προέκυψε είναι ότι η επιτροπή υπενθύμισε στην τράπεζα της Ελλάδος ότι είχαμε ζητήσει αυτά τα πορίσματα, αυτό αφορά τη λειτουργία της τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια δεν περιλαμβάνει το δανεισμό των κομμάτων. Προκύπτει ότι υπάρχουν θέματα όπως: συγκρούσεις συμφερόντων. Η επιτροπή σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει αξιόπιστο, σταθερό, τραπεζικό σύστημα», είπε συνεχίζοντας. 

Σχολιάζοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης το πόρισμα της τράπεζας Αττικής να πάει στον εισαγγελέα τόνισε πως η επιτροπή θα συζητήσει και θα αποφασίσει την παραπομπή των φακέλων σε άλλες αρχές. Άλλωστε, πρόσθεσε πως επιδιώκουμε την ισονομία και όχι τα πρωτοσέλιδα, ενώ γνωστοποίησε πως η τράπεζα της Ελλάδος έχει παραπέμψει και άλλα πορίσματα στον εισαγγελέα που αφορά τον ΔΟΛ και η Alpha Bank και ξέρουμε πως έχουν ασκηθεί και διώξεις.

Τέλος, σημείωσε ότι ασκείτε μια πίεση σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να δημιουργηθεί ένα κλίμα προπαγάνδας προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση  προχωρά με ηρεμία, με σταθερότητα χωρίς κραυγές,  γιατί έχουμε έντονο στο αίσθημα της ευθύνης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)