to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 18.04.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Έχουμε πάει καλύτερα απ' ό,τι περίμεναν οι δανειστές και δεν θ' αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8 FM της ΕΡΑ, έκανε λόγο για εξελίξεις που συνηγορούν "επί μίας γρήγορης και θετικής λύσης του Ελληνικού προβλήματος, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Ομπάμα, Μέρκελ και Λαγκάρντ, αλλά και η απόφαση του κ. Ντράγκι και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εισαγωγή ομολόγων EFSF των Ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης".


Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε για ακόμα μία φορά ότι "δεν υπάρχει κανένα κόστος που θα προκύψει για τη χώρα, επειδή δεν τα πήγαμε καλά το 2015. Το αντίθετο, σε μια δύσκολη χρονιά, πήγαμε καλύτερα απ' ό,τι περίμεναν οι δανειστές μας. Βέβαια, η οικονομία μας και η καθημερινότητά μας είναι ακόμα σε δύσκολο σημείο, διότι εδώ και έξι χρόνια, έχουν σωρευτεί πάνω μας πολλά αρνητικά μέτρα".

"Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους δανειστές τα μέτρα του 2018, χωρίς να προστίθεται σε αυτά ούτε ένα ευρώ λόγο κακής απόδοσης", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τη συμφωνία. Διότι, θέλουμε να εξυγιανθεί πλήρως το οικονομικό μοντέλο της χώρας, να επιτύχουμε το προσδοκώμενο πλεόνασμα για το 2018 και, βέβαια, να ανοίξουμε το δύσκολο κεφάλαιο του Ελληνικού χρέους. Κάτι το οποίο θα διεκδικήσουμε σθεναρά, ακόμα και αν πολλοί από τους δανειστές το αμφισβητούν".

Και συμπλήρωσε: "Υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και οι δύο όψεις του νομίσματος. Από τη μια οι Έλληνες πολίτες που αγωνιούν και θέλουν να πάει καλύτερα η χώρα και από την άλλη η Αντιπολίτευση που αγωνιά να πάει χειρότερα η χώρα, για να πέσει η κυβέρνηση. Συμπορευόμαστε με τους πρώτους. Συναισθανόμαστε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας υποφέρει και δεν αισιοδοξεί, αλλά είναι και δική μας αγωνία να πάμε καλύτερα".

Συνεπώς, "η ευθύνη της κυβέρνησης, με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου είναι αυτά τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν, να καταλήξουν σε οικονομικό όφελος για τον προϋπολογισμό της χώρας. Πρόκειται για μέτρα τα οποία επιθυμεί και η κοινωνία, όπως είναι τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, ή η περικοπή εξόδων του δημοσίου από τα ενοίκια και αξιοποίηση των υπαρχόντων κτηρίων που παραμένουν ανενεργά. Πρόκειται για μέτρα που δεν δημιουργούν κόστος στην Ελληνική κοινωνία, μόνο όφελος".

"Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τον περασμένο Αύγουστο μέτρα 5,4 δις, έως το 2018. Από αυτά, τα 1,8 δις προσπαθούμε να τα εξοικονομήσουμε από το ασφαλιστικό σύστημα και το 1,5 δις από εσωτερική αναδιανομή, δηλαδή να πληρώσουν λίγο περισσότερο οι πλουσιότεροι και λιγότερο οι ασθενέστεροι και οι φτωχότεροι. Επίσης, σχεδιάζουμε μείωση δαπανών του δημοσίου. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι το φορολογικό και το ασφαλιστικό δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κόστος στα εισοδήματα των 35.000 ετησίως".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "μια πραγματικά αριστερή, προοδευτική και τίμια πολιτική αλλαγή είναι η πρόταση που κάνουμε για να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής στο 22% για τα εισοδήματα από 22.000 έως 25.000 ευρώ. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αποτελεί μια τιτάνια προσπάθεια και ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προόδου που έχουμε μπροστά μας".

Και ερωτηθείς για την στάση της Κίνησης των 53, κατέληξε: "Η συζήτηση στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα δημοκρατίας και τιμιότητας. Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία για να πάει η χώρα καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι κοινή πεποίθησή μας ότι δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς εις βάρος της χώρας μας. Διεκδικούμε την πρόοδο της χώρας και δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)