to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 03.05.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Αναγκαία συμφωνία που δίνει προοπτική στη χώρα (βίντεο)

«Αναγκαία η συμφωνία καθώς δίνει προοπτική στη χώρα» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.


«Είναι μια συμφωνία που χρειαζόταν η χώρα» τόνισε σε παρέμβασή του στο ΣΚΑΙ, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ που ζητούσαν να κλείσει η συμφωνία ενώ κανείς δεν αναλάμβανε να πει ποιο ήταν το δημοσιονομικό κόστος που ήθελε το ΔΝΤ να επιβάλλει. «Η συμφωνία δίνει μια θετική πνοή» και «θα υπάρχει δυνατότητα περισσότερων χρηματοροών προς την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι «να δουλεύουμε με τιμιότητα» γιατί αυτό που είχαμε είναι να πηγαίνει το προϊόν της εργασίας των ανθρώπων στη Novartis, στη Siemens, στα σκάνδαλα, στα δάνεια με αέρα, στη ρεμούλα ενώ  Αναφέρθηκε στην παραδοχή του κ. Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια, ότι υπήρχε αθέμιτος ανταγωνισμός και δάνεια σε ΜΜΕ που δίνονταν χωρίς να αξίζουν.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία τόνισε ότι: «Τελειώνει μια περίοδο αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών ενώ η χώρα μας ήταν έτοιμη από το Νοέμβριο τη συμφωνία. Χρειάστηκαν δύο μήνες για να επανέλθουμε σε ένα μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και να μπορέσουμε να κλείσουμε μια συμφωνία στα τεχνικά κλιμάκια που ανοίγει τη συζήτηση στην Ευρώπη για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση και σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί κλείνει μία σκοτεινή περίοδος της Ελλάδας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει επιλογή την υπερφορολόγηση» αντίθετα αυτοί που πίεζαν ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Ντάισελμπλουμ που πίεζαν να μην μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Αντίθετα εμείς με την πρώτη ευκαιρία τους μειώσαμε».

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)