to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 07.07.2021

Πολιτική

Σ. Αλεξίου: Η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να θωρακίσει την κοινωνία

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει την κοινωνία, να κερδίσει την αξιοπιστία της απέναντι στους ανθρώπους και να μπορέσει με την πειθώ και την συναίνεση να προχωρήσει στο τείχος ανοσίας, έχει αποτύχει πλήρως», σημείωσε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αλεξίου σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Βόλο


Η κοινωνία περνά στην αντεπίθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πολύ δυναμικά, τονίζει ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον συνολικό τρόπο διαχείρισης της πανδημίας έκανε ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωτήρης Αλεξίου, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να θωρακίσει την χώρα. Ο Σ. Αλεξίου έκανε λόγο  για άγρια καταστολή που επέδειξε η ΝΔ απέναντι στους νέους, τους οποίους στόχευσε από την πρώτη στιγμή για την πορεία της πανδημίας. Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην εικόνα του κόμματος μέσα από τις δημοσκοπήσεις, σχολιάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυναμικά και η κοινωνία περνά στην αντεπίθεση.

Ο Γραμματέας Νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σωτήρης Αλεξίου επισκέφθηκε σήμερα τον Βόλο και συναντήθηκε με φορείς και σωματεία, όπως και με νέους και νέες της πόλης, προκειμένου να ακούσει  και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα, που αναδείχθηκαν και εντάθηκαν μέσα από την υγειονομική κρίση.

Άγρια καταστολή της ΝΔ στους νέους

Ο Σ. Αλεξίου σχολίασε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση η νεολαία φταίει για όλα.

«Ουκ ολίγες φορές η ΝΔ έχει αποδώσει ευθύνες για την πανδημία στους νέους ανθρώπους της χώρας. Υπήρξε άγρια καταστολή απέναντι στους νέους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη της έχουν χαρακτηρίσει τους νέους τεμπέληδες και πως δεν  ασχολούνται ιδιαίτερα με τις σπουδές τους.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να στρέψει όλη την κοινωνία εναντίον των νέων προσπαθώντας να καλύψει τις εγκληματικές ανεπάρκειές της στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Αλεξίου ξεκαθάρισε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ,  όσο και η Νεολαία του τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών, χαρακτήρισε όμως εξαγορά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προτρέπει τους νέους να εμβολιαστούν, δίνοντάς τους 150 ευρώ, ενώ μέχρι χθες αποτελούσαν …τον φταίχτη της πανδημίας.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει την κοινωνία, να κερδίσει την αξιοπιστία της απέναντι στους ανθρώπους και να μπορέσει με την πειθώ και την συναίνεση να προχωρήσει στο τείχος ανοσίας, έχει αποτύχει πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ επιδότησε την ανεργία- Τα χειρότερα είναι μπροστά μας»

Ο Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα οικονομικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν τις στήριξε όπως θα έπρεπε, αλλά επιδότησε την ανεργία, ενώ τόνισε το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα και την πρώτη θέση που κατέχει η χώρα μας στην ΕΕ.

«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενος στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση έχει επιλέξει αυτά να μετακυλήσουν σε πολύ συγκεκριμένες μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και συμφέροντα έτσι ώστε να ανθίσει η μεγάλη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά με κρατικό χρήμα.

«Στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε, όπως έχει αποδείξει η Κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μοιράζει δημόσιο χρήμα στους φίλους της», συμπλήρωσε καυστικά και σχολίασε σχετικά με τις προβλέψεις της ΝΔ για ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης ότι «όποιος λέει μεγάλα λόγια, το πιθανότερο είναι να κοροϊδεύει τον κόσμο ειδικά σε μία τόσο αβέβαιη κατάσταση».

Αναφορικά δε με την πράσινη ανάπτυξη και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ο κ. Αλεξίου τόνισε πως η ΝΔ στοχεύει στην  μεγάλη χρηματοδότηση επενδύσεων πολύ μεγάλων εταιρειών, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θέτει στο επίκεντρο της ανάπτυξης την ίδια την κοινωνία.

» Μιλάμε για τοπική ανάπτυξη ΑΠΕ, για μικρού βεληνεκούς εγκαταστάσεις, οι οποίες πραγματικά θα καλύπτουν τις ανάγκες μιας περιοχής», σημείωσε ο Σ. Αλεξίου, ενώ για τις δημόσιες επενδύσεις αναφέρθηκε στη ΔΕΗ επισημαίνοντας πως » η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια επιχείρηση καθώς  όποιο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα σημαίνει ότι δεν είναι για όλους και είναι μόνο γι’ αυτούς που μπορούν να το πληρώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και μέσω του Συντάγματος να κατοχυρωθούν ως δημόσια και κοινωνικά αγαθά, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό».

«Αν μια ανάπτυξη δεν οδηγεί όλη την κοινωνία προς τα πάνω, δεν μας αφορά»

Ο Γραμματέας της Νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις εξαγγελίες δια στόματος Αλέξη Τσίπρα για κατώτατο μισθό 800 ευρώ και 35 ώρες εργασίας, τόνισε πως είναι ένας εφικτός στόχος, με την πανδημία να δείχνει σε υπερθετικό βαθμό ότι η εργασία μπορεί να γίνει με πολύ γρηγορότερους και παραγωγικότερους ρυθμούς, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισλανδίας, που έθεσε σε ισχύ την τετραήμερη εργασία.

«Υπάρχουν τα μέσα και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση. Μια βασική διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι ότι η ΝΔ λέει ότι αν θέλουμε να ζήσουμε καλά,  πρέπει να αυξήσουμε τους οικονομικούς δείκτες,  ενώ εμείς λέμε ότι ανάπτυξη θα πετύχουμε αν βασιζόμαστε στη δικαιοσύνη, στην κοινωνική συνοχή και στο αν μπορεί ο κόσμος να ζει καλύτερα. Αν μια ανάπτυξη δεν οδηγεί όλη την κοινωνία προς τα πάνω, δεν μας αφορά», υποστήριξε ο Σ. Αλεξίου.

«Η κοινωνία περνά στην αντεπίθεση και ο  ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πολύ πιο δυναμικά»

Ο ίδιος μίλησε όμως για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας πως «υπάρχει ελπίδα να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση όσο υπάρχει ο κόσμος που δεν ανέχεται τις πολιτικές μιας βάρβαρης Κυβέρνησης και ψάχνει τρόπους και εξόδους αντίδρασης και αντίστασης». Ο ίδιος δεν αρνήθηκε την αυτοκριτική επισημαίνοντας πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη το προηγούμενο διάστημα και ο συνδυασμός αυτών μαζί με μια επικοινωνιακή προπαγάνδα δημιούργησε χάσμα του κόμματος με την κοινωνική του βάση.

«Αυτή την στιγμή ανακτούμε την επαφή μας με την κοινωνική βάση,  γιατί ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει και συγκρίνει. Η κοινωνία περνά στην αντεπίθεση και έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πολύ πιο δυναμικά. Η δύναμή μας είναι η ίδια η κοινωνία. Το στοίχημα είναι η νέα γενιά και οι άνθρωποι που έχουν αγανακτήσει με την Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί σε όλους αυτούς που δεν ζουν καλά και που έχει στοχοποιήσει η ΝΔ», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στο brain drain που σχετίζεται με την υπογεννητικότητα, ο πρόεδρος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως « Το ζήτημα δεν είναι απλώς να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα για νέους επιστήμονες, αλλά το πώς θα ζήσει ένας νέος άνθρωπος όταν θέλει να διασκεδάσει , να ζει και να δουλεύει σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Αυτά καθορίζουν το αν θα επιστρέψει ή θα παραμείνει εκεί που είναι».

Πηγή: magnesianews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)