to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 21.05.2022

Διεθνή

Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα στον Τζο Μπάιντεν και 962 ακόμη Αμερικανούς

Η Μόσχα είχε ήδη δημοσιοποίησει τα ονόματα ορισμένων από τις προσωπικότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως αυτά του Μπάιντεν, το υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.


Από τον Τζο Μπάιντεν μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον Μόργκαν Φρίμαν: το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 963 ονόματα Αμερικανών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα, σε αντίποινα για αντίστοιχα μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η λίστα αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου. Περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, γερουσιαστές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η Μόσχα είχε ήδη δημοσιοποίησει τα ονόματα ορισμένων από τις προσωπικότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως αυτά του Μπάιντεν, το υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Στον Μόργκαν Φρίμαν απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία επειδή, σύμφωνα με τη Μόσχα, το 2017 συμμετείχε σε ένα βίντεο και δήλωνε ότι η Ρωσία «συνωμοτεί» σε βάρος των ΗΠΑ.

«Τα ρωσικά αντίμετρα είναι απαραίτητα και στόχος τους είναι να αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να επιβάλει στον υπόλοιπο πλανήτη μια νεοαποικιακή νέα τάξη, να αλλάξει στάση και να αναγνωρίσει τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στον «έντιμο διάλογο» και διαχωρίζει τον αμερικανικό λαό από τις αρχές που «υποκινούν τη ρωσοφοβία».

Νωρίτερα, η Μόσχα είχε ανακοινώσει επίσης ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία και σε άλλους 26 Καναδούς πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και η Σοφί Τριντό, η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)